Jurnalistă din Franța: Păreriștii din Romania nu știu că francezii i-au învățat pe americani după 9/11

Marcela Feraru, o jurnalistă româncă din Franța, a transmis un mesaj "dătătorilor cu părerea" care consideră că autoritățile din Hexagon nu au acționat așa cum ar fi trebuit în cazul atentatului terorist de la Paris.

"Aud tot felul de datatori cu parerea in Romania, ca si cum Romania ar fi tara cu cea mai mare traditie de lupta antiterorista... sau macar cea mai mica de lupta, oricare, cu terorismul. Aici, in Franta, nimeni nu e de parere ca fortele de ordine s-au balbait, ca nu s-au prea descurcat, ca se putea, ca intr-o lume ideala, dejuca fiecare atentat pregatit pe lumea asta. 

Vezi și: Constantin Săvoiu: Integrarea magrebienilor nu mai este posibilă. Stânga a greșit infernal!

Pentru cei care doresc o minima informare : Franta este tara cu cea mai indelungata istorie de lupta antiterorista. Terorismul a fost inaugurat chiar in timpul razboiului Franco-algerian. Am facut cateva filme pe tema asta deci am fost obligata sa ma documentez, si nu doar dand o tura pe internet. Primul manual de lupta antiterorista a fost scris de generalul Bigeard in 1957, concomitent aproape cu textele lui Galula, studiate si unele si altele in scolile militare americane. Dupa atentatele de la 11 septembrie americanii au chemat specialisti francezi sa ii antreneze in lupta anti-guerrila si s-au inspirat din experienta franceza.

In ceea ce priveste atentatele de saptamana asta de la Paris, ma repet poate, dar politia si jandarmeria au scos-o forate bine la capat in conditiile date. Sigur, lucrurile care nu s-au intamplat nu pot fi dezbatute, dar totul era cu adevarat programat pentru o baie de sange, care a fost limitata. Raportati-va doar la informatiile confirmate, cred ca procurorul din Paris si ministrul de interne au dat informatii suficiente si pertinente - atat cat s-a putut da. Au precizat de altfel ca exista multe alte informatii aflate in procesare si care nu pot fi divulgate. Nu mai comentati cu atata siguranta evenimente pentru care nu aveti toate informatiile necesare. Ii acuz mai putin pe jurnalistii nostri care au dreptul sa puna intrebari, cat mai ales pe 'analistii' si datatorii cu parerea care cel mai adesea habar nu au despre ce vorbesc", a scris Marcela Feraru pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Concluzia lui George Maior după evenimentele din Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel