Jurnalistă asasinată. Premierul maltez, primit de Papa Francisc

Naționala Italiei, vizită la Vatican. Papa Francisc a primit un tricou special. foto: @Vivo_Azzurro - Twitter
Naționala Italiei, vizită la Vatican. Papa Francisc a primit un tricou special. foto: @Vivo_Azzurro - Twitter

Premierul maltez Muscat, afectat de ancheta referitoare la jurnalista asasinată, a fost primit în audiență de către Papa Francisc. 

Papa Francisc l-a primit sâmbătă într-o audienţă privată pe prim-ministrul maltez Joseph Muscat, în pofida unui apel de anulare a întrevederii în contextul ultimelor evoluţii din ancheta privind asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, transmit Reuters şi dpa, scrie Agerpres. 

Papa i-a primit în cursul dimineţii într-o audienţă 'strict privată' pe Joseph Muscat, soţia şi alţi membri ai familia acestuia, a comunicat Vaticanul.

Contrar uzanţelor, niciun jurnalist nu a avut acces la eveniment, despre care un purtător de cuvânt al Vaticanului a precizat că fusese programat de mai multe luni.

Și-a anulat prezența la o conferință politică

Muscat a sosit la Roma vineri, dar şi-a anulat în ultimul moment prezenţa la MED 2019, o conferinţă de politică externă, şi nu i s-a oferit nicio întrevedere de către omologul său italian Giuseppe Conte.

Duminică, Joseph Muscat a declarat că va pleca din fruntea Partidului Laburist, aflat la guvernare, pe 12 ianuarie şi că 'la câteva zile după aceea' va demisiona şi din funcţia de prim-ministru.

Un grup de 22 de universitari maltezi a trimis pe 27 noiembrie, înainte de anunţul privind demisia lui Muscat, o scrisoare la Vatican prin care îi solicitau papei să anuleze întrevederea pentru a evita ceea ce ei au numit a fi 'un exerciţiu de propagandă' în favoarea lui Muscat.

Stabilitatea politică din Malta, zguduită puternic

Stabilitatea politică a micii insule din Mediterana a fost zguduită recent de evoluţiile în ancheta privind asasinarea în 2017 a jurnalistei Daphne Caruana Galizia, care acuza guvernul de corupţie.

Muscat nu este implicat direct în anchetă, care a avansat rapid în ultimele săptămâni, dar se află sub presiune din cauza fostului său şef de cabinet, Keith Schembri, acuzat de un suspect că a fost cel care a dat ordinul uciderii jurnalistei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel