Jurnalist ”The Times”: Mânia românilor ar trebui să vizeze serviciile secrete. Legătură sinistră

PROTESTE OUG 13/2017
PROTESTE OUG 13/2017

Roger Boyes scrie în ”The Times” că românii ar trebui să protesteze față de serviciile secrete, nu față de politicieniii corupți. 

În respectivul editorial, titrat ”România devine un stat UE al fărădelegilor”, jurnalistul scrie că protestele din marile orașe din România lozinca ”Afară cu hoții” duce cu gândul la Securitatea lui Ceaușescu: ”Nu pentru că aceştia reprezintă puterea de modă veche, ci pentru că piesa de teatru a străzii este jucată într-o perioadă în care conducătorii României par să copieze unele dintre tehnicile temutei Securităţi, serviciul secret atoateştiutor”. 

Ziaristul susține că SRI este departe de sălbăticia fostei Securități, dar nu poate scăpa de trecut: ”Şi-a construit o uriaşă bază de date cu informaţii de la diverse agenţii guvernamentale. Scopul său este secret, mecanismele sale de control sunt neclare. Accesul SRI în viaţa de zi cu zi a fost adâncit şi îmbunătăţit prin cooperarea cu puternica agenţie anticorupţie. Împreună ascultă telefoane şi arestează preventiv, ţinând în acest fel suspecţii de rang înalt în detenţie pentru a-i opri să mai comită presupuse infracţiuni”. 

[citeste si]

Roger Boyes notează că protestele vin după ce Guvernul Grindeanuu a vrut să elibereze așa-numiții corupți ”low-level”, dintre care unii par a fi din PSD. El consideră că furia românilor ar trebui să se îndrepte în altă direcție: ”Mânia ar trebui să vizeze serviciile secrete care au folosit chestiunea corupţiei pentru a-şi regla conturile cu inamicii, care au erodat drepturile fundamentale şi care au instituţionalizat o legătură sinistră între sistemul judiciar, serviciile secrete şi departamentele anticorupţie”. 

Roger Boyes este un jurnalist britanic în vârstă de 64 de ani cu o experienţă în mass-media de peste 40 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel