Jurnalist premiat cu Pulitzer în 2015 a renunțat la presă deoarece nu putea să îşi achite chiria

Jurnalistul Rob Kuznia, unul dintre laureaţii premiilor Pulitzer pe 2015, decernate ieri, în Statele Unite ale Americii, a renunţat anul trecut la presă, întrucât nu putea să-şi plătească chiria.

Rob Kuznia a părăsit cotidianul The Daily Breeze – şi, odată cu acesta, profesia de jurnalist – în 2014 şi lucrează în prezent pentru departamentul de comunicare al USC Shoah Foundation, scrie Mediafax, care citează slate.com.

Într-un interviu acordat site-ului Slate.com, Rob Kuznia a recunoscut că regretă într-o anumită măsură faptul că nu mai este jurnalist, dar a explicat pe de altă parte că îi era foarte greu să se descurce din punct de vedere financiar în perioada în care a lucrat pentru acel ziar, în contextul în care trebuia să plătească chirie pentru un apartament în Los Angeles.

Pentru ce material a fost laureat cu Pulitzer

The Daily Breeze, un mic ziar din oraşul Torrance din statul California, care are aproximativ 63.000 de abonaţi şi doar şapte reporteri, a reprezentat marea surpriză la gala de decernare a premiilor Pulitzer din acest an. Publicația s-a impuns la categoria „jurnalism local", cu o anchetă despre corupţia dintr-o şcoală districtuală săracă, ce a dus la concedierea unui administrator care era plătit cu sume exorbitante.

Aceeaşi anchetă a determinat modificarea legislaţiei din statul California, informează slate.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel