EXCLUSIV  Jurnalismul pe TikTok, noutate la FJSC. Prof.univ. Raluca Radu: Lucrurile stau mai interesant decât ce vede un licean la televizor

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Tinerii care vor studia la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării vor putea crea conţinut şi pentru cei care folosesc platforme de socializare video, anunţă profesorii din cadrul FJSC. 

 „Cred că în industria comunicării lucrurile stau mult mai interesant decât ce vede un licean la televizor. Sunt mult mai multe lucruri pe care poți să le faci, inclusiv să te duci în zone care acum par neconvenționale, inclusiv să fii profesor pentru școala generală sau liceu în zona aceasta a educației de media, inclusiv să faci materiale de jurnalism într-o formă care este acceptabilă pentru cei foarte tineri sau pentru cei care sunt acum pe TikTok.

Există în redacțiile foarte mari din străinătate jurnaliști care încep să se specializeze în aranjarea unor materiale jurnalistice foarte dense și foarte interesante într-un format acceptat pe rețelele de socializare pe care intră tinerii, Instagram sau TikTok. Este evident că noi am depășit vârsta TikTok și ne va fi greu să experimentăm, dar sunt sigură că studenții care ar învăța la facultate cum se face jurnalism corect ar putea să folosească rețelele de socializare să facă un jurnalism atrăgător pentru colegii lor care s-ar duce către alte domenii”, a spus prof. univ. Raluca Radu, într-o emisiune DC NEWS.

Admitere online la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC)

Facultatea de Jurnalism si Științele Comunicării (FJSC), din cadrul Universității din București, scoate anul acesta, la concursul de admitere nivel licență, din luna iulie, 130 de locuri la buget (Învățământ cu frecvență-IF). Astfel, vor fi scoase la concurs: 48 locuri la buget la specializarea Jurnalism, 47 locuri la Comunicare și Relații publice și 35 locuri la Publicitate. La învățământul cu frecvență (IF), FJSC anunță scoaterea la concursul de admitere a 195 de locuri la taxă, astfel: 73 locuri cu taxă la Comunicare și Relații publice-IF, 82 de locuri cu taxă la Jurnalism-IF și 40 de locuri cu taxă la Publicitate-IF.

Decanul Facultății de Jurnalism, din cadrul Universității din București, conf. univ. dr. Antonio Momoc, a remarcat faptul că “în perioada pandemiei un număr tot mai mare de candidați s-au arătat interesați de cursurile noastre online la Învățământ la Distanță - ID, astfel că anul acesta vom scoate la concurs la nivel licență – ID un număr de 175 de locuri”. Astfel, la specializarea licență Comunicare și Relații publice-ID vor fi: 75 locuri, la specializarea licență Jurnalism-ID: 50 locuri, iar la specializarea licență Publicitate-ID: 50 locuri.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel