Jurnaliști numiți ”prostituate murdare” de către un premier

robert_fico
robert_fico

Premierul slovac Robert Fico i-a jignit miercuri pe jurnaliștii prezenți la conferința sa de presă săptămânală. El i-a numit "prostituate murdare, antislovace" atunci când a fost întrebat în legătură cu acuzațiile de trucare a licitațiilor publice legate de evenimente culturale.

Șeful guvernului de la Bratislava are o relație proastă cu presa care îl critică pe el personal sau guvernul său, refuzând să răspundă întrebărilor anumitor jurnaliști și, în unele cazuri, acționând în instanță organizațiile media respective.

În conferința de presă desfășurată miercuri după ședința de guvern, Robert Fico a devenit nervos atunci când a fost întrebat despre acuzațiile făcute duminică de către Zuzana Hlavkova, o membră a echipei desemnate de Ministerul de Externe cu organizarea de evenimente culturale ocazionate de președinția slovacă a Consiliului UE (asigurată în a doua jumătate a acestui an), și de către organizația Transparency International, scrie Agerpres.

Unii dintre voi sunt prostituate murdare, antislovace, și știu ce spun. Voi nu informați, voi vă luptați cu guvernul, le-a spus Fico jurnaliștilor.

În aceeași conferință de presă, ministrul de externe Miroslav Lajcak a respins acuzațiile. Totul a fost conform legii și bugetul alocat pentru președinția slovacă a Consiliului UE nici măcar nu va fi cheltuit integral, a spus Lajcak.

Într-o conferință de presă organizată luni în comun cu Transparency International, Zuzana Hlavkova și-a acuzat superiorii că au exercitat presiuni asupra sa pentru a renunța la licitația publică pentru organizarea unei ceremonii din luna februarie acest an și pentru a lucra, în schimb, cu o agenție de organizare de evenimente apropiată partidului SMER, din care face parte premierul Robert Fico.

Transparency International a menționat pe website-ul său că 'licitațiile publice trucate' constituie o infracțiune și că a solicitat să se ocupe de acest caz instituțiilor abilitate din Slovacia — Biroul pentru achiziții publice, Biroul pentru concurență și Curtea de Conturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel