Jurnaliști asasinați. Cadavrele, abandonate pe o plantație

Crimă macabră în Guatemala. Doi jurnaliști au fost asasinați cu sânge rece.

Doi jurnalişti guatemalezi au fost asasinaţi şi trupurile lor au fost abandonate pe o plantaţie de trestie de zahăr într-un sat situat la sud de capitala ţării, Ciudad de Guatemala, au indicat joi familiile lor şi autorităţile, relatează AFP.

Laurent Castillo şi Alfredo de Leon au dispărut luni şi corpurile lor au fost găsite joi de către muncitorii unei proprietăţi agricole din Santo Domingo, în departamentul Suchitepéquez (sud), a indicat procurorul pentru drepturile omului, Jordan Rodas.

Cele două victime, care aveau mâinile şi picioarele legate, au fost împuşcate în cap. Jurnaliştii tocmai realizaseră un reportaj despre un carnaval care se ţinuse în oraşul vecin Mazatenango.

Laurent Castillo era corespondentul cotidianului Nuestro Diario şi colegul său, Alfredo de Leon, lucra pentru postul de radio local din Coatepeque, un oraş situat nu departe de locul unde au fost găsite corpurile neînsufleţite ale celor doi jurnalişti.

Cer ca autorităţile să întreprindă o anchetă rapidă în scopul de a-i găsi pe responsabilii acestei crime odioase, a declarat magistratul. El a cerut, de asemenea, ca autorităţile să pună în practică protocoalele privind protecţia jurnaliştilor.

Tatăl lui Laurent Castillo, Angel, a afirmat că cei doi jurnalişti nu au făcut niciodată obiectul unor ameninţări cu moartea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel