Jurilovca, spectacol unic la inauguarea noului port turistic - Galerie foto

Jurilovca a îmbrăcat haine de sărbătoare, sâmbătă, 17 iunie, cu ocazia inaugurării noului port turistic.

Cel mai modern port tutistic din Dobrogea va fi inaugurat, sămbătă, într-un cadru festiv, în condițiile în care comuna tulceană a devenit o atracție turistică.

Noul port se află în aceeași zonă cu vechiul mini-port, dar pe partea dreaptă a străzii, dar cu mai multe  spații de acostare pentru localnici, turiști și, nu în ultimul rând, pescari. În același timp a fost creată și o zona de agrement, unde turiștii pot să petreacă  în vecinătate a apei.

Construcția noului port a fost posibilă în urma unei finanțări  europene  prin Programul Operațional Regional 2014-2020, valoarea proiectului fiind de 18.434.666,08 de lei, aceasta fiind cea mai mare investiție în infrastructură, din fonduri europene, realizată până acum în comuna Jurilovca, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

Noul port turistic din Jurilovca va avea o capacitate de 180 de locuri de acostare, împărțite într-o zonă pentru pescari și una pentru turiști și locuitorii zonei.

Inaugurarea noului port va beneficia de un spectacol cu peste 200 de drone, timp de 7 minute, care va spune povestea pescarilor lipoveni. Show-ul de drone va începe la ora 22, iar seara se va încheia cu focuri de artificii.

Nicu Alifantis  a compus special pentru acest spectacol muzica ce va însoți show-ul de drone. „Întoarcerea în port”, capodopera de 7 minute pe care se va desfășura show-ul de drone, a fost inspirată și de cântecele locale, Nicu Alifantis venind la Jurilovca pentru a înregistra părți ale compoziției alături de corul Juraveli. De asemenea, pe scena amplasată în noul port vor concerta, pe parcursul zilei, alături de Nicu Alifantis & ZAN, Radu Captari, Millenium și corurile comunităților din Jurilovca.

Show-ul de drone va începe la ora 22, iar seara se va încheia cu focuri de artificii. (Foto: Crișan Andreescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel