Urmărește emisiunea live


Junker, întâlnire cu Trump. Încercare de a evita a războiul comercial

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat vineri că va merge la sfârşitul lunii iulie la Washington pentru a discuta cu preşedintele american Donald Trump despre disputa comercială dintre UE şi SUA.

Acesta este decis să susțină decisiv punctul de vedere al Uniunii Europene. "Voi merge la Washington şi voi prezenta punctul de vedere al europenilor", a afirmat Juncker, la sfârşitul summitului UE de la Bruxelles, în condiţiile în care relaţiile comerciale dintre UE şi Washington sunt extrem de tensionate după impunerea la începutul lunii iunie de taxe pe importurile de oţel şi de aluminiu de către administraţia Trump. "Nu trebuie să dramatizăm aceste relaţii. Noi avem nevoie de aceste relaţii. Statele Unite au nevoie de aceste relaţii. (...) Nu sunt sigur că vom ajunge la un acord, dar vom încerca", a promis Juncker.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a dat şi ea asigurări că "vom încerca să facem totul pentru a evita un război comercial". "De aceea noi, ca să spun aşa, l-am însărcinat pe Jean Claude Juncker să vadă ce acţiuni putem întreprinde", a spus ea în cadrul unei conferinţă de presă. "Mă bucur că Europa s-a arătat extrem de fermă şi unită în faţa unui atac inacceptabil al SUA împotriva aliatului său european", a declarat şi preşedintele francez Emmanuel Macron, referindu-se la punerea în aplicare de către Bruxelles a unor taxe vamale suplimentare la o serie de produse americane ca represalii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel