Junker, despre alegerile din România și finalul austerității

Jean-Claude Juncker, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene, a prezentat, într-un interviu acordat site-ului caleaeuropeana.ro, așteptările pe care le are cu privire la alegerile europarlamentare 2014 din România și a vorbit despre finalul măsurilor de austeritate pe Bătrânul Continent.

"Sper ca partidele de centru-dreapta din familia noastră politică să performeze. PPE are parteneri puternici în România, mulți dintre aceștia deja au lucrat la Bruxelles, oferind rezultate pentru poporul român, iar speranța mea este că cetățenii vor realiza acest lucru și își vor pune încrederea în noi", a răspuns Jean-Claude Juncker, întrebat fiind ce așteptări are privind alegerile din România? 

Citește și: Victorie de etapă. Cum i-a bătut liberalul Verhofstadt pe Schulz și Juncker: "Barroso nu lua vreo decizie fără aprobare de la Berlin și Paris"

Întrebat când ar trebui să se încheie măsurile de austeritate în Europa, Jean-Claude Juncker, candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene, a declarat:

"Vorbiți despre austeritate ca și cum ar fi anii 1930. La începutul crizei, ne-am comportat într-un mod „keynesian” și am injectat 250 de miliarde de euro în economie, rulând un program anti-ciclic care prin definiție este opusul austerității. Dar în același timp trebuie să ne ocupăm de problema datoriilor publice. Nu există o alternativă pentru aceste reforme dureroase. Nu poți construi un viitor numai bazându-te pe datorii, mai devreme sau mai târziu trebuie să le plătești.

Măsurile dificile care au fost adoptate pentru a ne consolida bugetele și să ne punem datoria sub control au fost necesare, deoarece în anii precedenți anumite guverne, și în special guverne socialiste în state precum Spania și Portugalia, s-au comportat într-o manieră iresponsabilă cheltuind banii pe care nu îi aveau.

Mai departe trebuie să punem accentul pe creștere economice care să nu fie bazată pe datorie".

Vezi și: Juncker anunță țara care rămâne cu MCV-ul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel