Juncker anunță țara care rămâne cu MCV-ul

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la președinția Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat pentru postul național de radio bulgar că monitorizarea Bulgariei prin Mecanismul de Verificare și Cooperare ar trebui să continue până când politicienii Sofiei se vor conforma valorilor europene.

Mecanismul de Verificare și Cooperare (MCV) este o un sistem de monitorizare creat special pentru România și Bulgaria în 2007, anul în care cele două țări au intrat în Uniunea Europeană.

”Cred că monitorizarea prin MCV pentru Bulgaria ar trebui să continue. Efectele sale trebuie notate și progresul Bulgariei trebuie analizat periodic. Sper cu tărie că îmbunătățiri semnificative vor fi făcute în viitorul apropiat”, a spus Juncker, citat de agenția de presă bulgară Novinite.

”În ziua în care Bulgaria va îndeplini toate cerințele pentru accesul în Schengen, va intra în zona de liberă circulație. Nu sunt împotriva accesului. Bulgaria a făcut progrese mari, dar are nevoie să îmbunătățescă unele lucruri. Nu este o chestiune ce ține de ideologie sau o reacție anti-bulgară”, a arătat fostul premier al Luxemburgului.

Bulgaria este condusă de un guvern socialist, în fruntea căruia se află Plamen Oreșarski.

Citește și: Raportul MCV, primele concluzii: Parlamentul - criticat, CCR și ANI - lăudate


Jucker crede că una dintre marile probleme are Bulgariei este cea a corupției, care îngrijorează multe dintre țările din Schengen și le determină să șovăie în fața deciziei de a accepta Sofia în zona de liberă circulație.

Știrea Novinite nu menționează vreo declarație a lui Juncker despre România și Mecanismul de Verificare și Cooperare.

Potrivit programului fostului premier Juncker, candidatul PPE va face în perioada următoare vizite în Bulgaria, Germania, Polonia, Malta, Cipru, Slovenia, Austria, Italia, Spania, Franța, Portugalia, Grecia, Luxemburg, Belgia, Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel