Juncker, sub asediu: gest de solidaritate al Corinei Crețu

Foto: Comisia Europeană
Foto: Comisia Europeană

Toți membrii Comisiei Europene, inclusiv comisarul din partea României, Corina Crețu, vor merge luni la Strasbourg în semn de solidaritate cu președintele Executivului european, Jean Claude Juncker, care va fi supus unui vot de blam inițiat de eurodeputații extremei-drepte, potrivit European Voice.

Grupul Europei pentru Libertate și Democrație directă, format în majoritatea lui din eurodeputați ai UKIP și ai Mișcării de Cinci Stele (Italia), au reușit să inițieze o moțiune de cenzură împotriva lui Jean Claude Juncker după ce au adunat 76 de semnături. Celor 48 de eurodeputați ai EFDD li s-au adăugat membri ai partidului de extremă-dreapta Frontul Național al Franței.

Mai mulți eurodeputați îi cer capul lui Juncker pe fondul scandalului privind evaziunea fiscală la scară largă practicată în Luxemburg în timpul mandatelor sale de premier.  

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că întreaga echipă executivă va fi prezentă la Strasbourg în semn de solidaritate față de Juncker, dar și "față de prerogativele instituționale ale PE, de care Comisia Europeană este conștientă".

Deși EFFD vor doar debarcarea lui Juncker, validarea unei moțiuni de cenzură presupune căderea întregii echipe executive.

Însă o astfel de moțiune de cenzură stă sub semnul eșecului, după anunțul PPE, familia europeană din care Juncker, potrivit căruia "o moțiune de cenzură împotriva Comisiei Europene ar slăbi atât Comisia cât și Uniunea Europeană ca întreg. PPE nu va permite asta", a scris liderul grupului PPE, Manfred Weber, pe Twitter.

Moțiune de cenzură împotriva lui Juncker. PPE se opune ferm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel