Juncker arată ce țară rămâne fără MCV până în 2019

Mecanismul de Verificare și Cooperare (MCV) pentru Bulgaria va fi ridicat până în 2019, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, într-o conferință comună de presă cu președintele bulgar Rosen Plevneliev, susținută la Bruxelles.

Șeful CE a reiterat astfel hotărârea Executivului UE de a elimina MCV-ul pentru Bulgaria până în 2019, conform Agerpres.

Cei doi oficiali au discutat despre evoluțiile în cadrul MCV (instituit la aderarea Bulgariei și a României la UE, în ianuarie 2007), probleme regionale și pregătirea Bulgariei de a participa la planul de investiții al Comisiei Europene, prezentat la finalul anului trecut.

Șeful statului bulgar a spus că în 2015 țara sa este mai stabilă și are un angajament clar pentru realizarea de reforme importante în justiție, sistemul de pensii, educație și securitate.

RAPORT MCV: Ce spune Comisia Europeană despre PARLAMENT, DIICOT, DNA și ANI

Am dat asigurări că facem față cu bine problemelor legate de Schengen, că avem un plan de acțiune clar în privința MCV și că suntem încrezători că până la finalul anului Bulgaria va înregistra progrese mari. În Bulgaria avem o mare ambiție de a acționa rapid, eficient și transparent, a spus Plevneliev.

Jean-Claude Juncker a arătat că situația Bulgariei nu este ușoară, din cauza lipsei creșterii economice. Valorile medii s-au îmbunătățit în comparație cu anul trecut, dar Bulgaria se află între statele membre UE cu una dintre cele mai scăzute datorii publice, a arătat Juncker, conform agenției novinite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel