Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, va fi extrădat în Suedia

53079_NpAdvHover
53079_NpAdvHover

Înalta Curte de Justiţie londoneză a decis să-l extrădeze în Suedia pe Julian Assange, fondatorul WikiLeaks în urma procesului în care era acuzat pentru viol şi molestare sexuală.

Autor: Alexandra Dumitru

Australianul în vârstă  de 40 de ani a fost arestat la finele anului trecut în Marea Britanie după ce două colaboratoare WikiLeaks au depus plângere împotriva acestuia. Julian Assange dezminte orice acuzaţie şi argumentează că raporturile sexuale cu cele două femei au fost pe deplin consimţite iar sentinţa judecătorească este pur politică. De aceea avocaţii lui au anunţat că acesta va face apel la Curtea Supremă. El are la dispoziţie două săptămâni pentru a face recurs la cea mai înaltă instanţă din Marea Britanie, pe motiv că extrădarea sa este o problemă de interes public.

Scandalul sexual a aruncat o umbră asupra personalităţii omului care publicat peste 250.000 de telegrame dipolmatice americane anul trecut. În plus, avocaţii se tem că odată extrădat în Suedia, Assange ar putea fi transferat în Statele Unite unde riscă pedeapsa cu moartea pentru divulgarea secretelor de stat.

Luna trecută, Julian Assange a anunţat că WikiLeaks nu va mai publica documente confidenţiale datorită blocării conturilor pentru întreţinerea site-ului. Dacă interdicţia nu va fi ridicată până la sfârşitul anului, Wikileaks îşi va înceta activitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel