Julian Assange, fondatorul Wikileaks, va fi extrădat în Suedia

Magistrații Curții Supreme de la Londra au decis, miercuri, ca Julian Assange, fondatorul Wikileaks, să fie extrădat în Suedia. Assange este acuzat în Suedia de viol şi agresiune sexuală.

Miercuri, cinci dintre cei şapte judecători ai Curţii Supreme au respins ultimul apel al lui Assange împotriva deciziei de extrădare.

 De când a fost arestat în decembrie 2010 la Londra şi consemnat la domiciliu în Marea Britanie, australianul a încercat toate mijloacele pentru a scăpa de mandatul de arestare din Suedia într-un caz de viol şi agresiune sexuală, afirmându-şi nevinovăţia.

 În urma deciziei de miercuri a Curţii Supreme, Julian Assange poate fi extrădat în zece zile. El poate decide, de asemenea, să sesizeze Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

 Aceasta din urmă va avea la dispoziţie 14 zile pentru a accepta sau a refuza dosarul, potrivit Parchetului britanic. Dacă îl acceptă, extrădarea ar putea fi suspendată la cererea lui Julian Assange, în aşteptarea deciziei pe fond a judecătorilor de la Strasbourg.

 Assange a dat asigurări că relaţiile sexuale pe care le-a avut cu cele două femei care îl acuză în Suedia au fost liber consimţite. Susţinătorii lui afirmă că australianul este victima unui complot, ca răzbunare faţă de publicarea de către WikiLeaks în 2010 a mii de documente confidenţiale care au făcut să tremure Washingonul şi diplomaţia mondială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel