Judeţul Vâlcea ocupă primul loc din Oltenia la atragerea de fonduri europene

Ion Cilea
Ion Cilea

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea a declarat că judeţul pe care îl conduce este „campion” al Olteniei la absorbţia de fonduri europene. Judeţul Vâlcea a reuşit să atragă peste 250 de milioane de euro pentru diferite proiecte.

autor: Adrian Stroescu

Ion Cilea

„După cele 122 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă în judeţ, semnat miercuri şi după cele 73,5 milioane de euro privind retehnologizarea CET Govora, Consiliul Judeţean Vâlcea a urcat pe primul loc în regiunea de dezvoltare SV Oltenia la nivelul absorbţiei de fonduri europene şi deţine un loc fruntaş la nivel naţional. Cele două menţionate sunt pe POS-ul de mediu. Dacă adaug şi fondurile obţinute prin Programul Operaţional Regional suma depăşeşte 250 de milioane de euro”, a precizat Ion Cîlea, citat de Curierul de Râmnic.

Preşedintele Cîlea a enumerat cele 17 milioane atrase pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, proiectele de dezvoltare turistică din Băile Olăneşti, de 3,5 milioane de euro, 7 milioane în Băile Govora, 5 milioane în Călimăneşti.

În afara fondurilor europene, Consiliul Judeţean Vâlcea a reuşit să atragă şi fonduri guvernamentale de 35 de milioane de euro în realizarea domeniului schiabil de la Voineasa - Obârşia Lotrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel