Judecătorul Viorel Maftei condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Viorel Maftei, fost preşedinte al Judecătoriei Paşcani, aflat la pensie, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DIICOT. El a acceptat să fie condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. 

Viorel Maftei este acuzat că a intervenit la un magistrat de la Curtea de Apel Iaşi, pentru rezolvarea unui dosar în care erau implicaţi doi membri ai clanului Nunucă. 

Potrivit acordului de recunoaştere a vinovăţiei, în ianuarie 2015, doi membri ai familiei Nunucă - Constantin Nunucă, zis 'Dafin', şi Elena Nunucă, zisă 'Vişi' - au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Iaşi la câte trei ani închisoare cu executare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Având în vedere faptul că Elena şi Constantin Nunucă urmau să fie încarceraţi, aceştia au pus la cale un plan, împreună cu fiul lor, Constantin - Dafin Nunucă, zis 'Beny', care să le asigure, în primul rând, o viaţă cât mai uşoară în penitenciar şi, în subsidiar, eliberarea cât mai rapidă. 

Pe 21 ianuarie 2015, Constantin Nunucă, zis 'Dafin', şi Elena Nunucă au depus la Curtea de Apel Iaşi o contestaţie în anulare, după care împreună cu fiul lor au făcut demersuri pentru a-l influenţa pe judecătorul Dan Anton, căruia i se repartizase spre judecare acea contestaţie. 

Membrii familiei Nunucă au decis iniţial să îl abordeze direct pe Dan Anton, deplasându-se la domiciliul acestuia, pentru a-i oferi suma de 200.000 de lei şi a obţine o soluţie favorabilă. Ei au renunţat apoi la abordarea directă a judecătorului şi au decis să ia legătura cu Viorel Maftei, fost preşedinte al Judecătoriei Paşcani şi ulterior al Judecătoriei Târgu-Neamţ. Familia Nunucă a luat în calcul faptul că Viorel Maftei a lucrat împreună cu Dan Anton, relevă documentul citat, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel