Judecătorul Sofica Dumitraşcu, audiată la DNA în dosarul şpăgii de 1,5 milioane euro

 Judecătorul  Sofica Dumitraşcu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este citată de procurorii anticorupţie pentru a fi audiată în dosarul în care a fost arestată judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti, acuzată că a luat şpagă de 1,5 milioane euro, pentru eliberarea din arest a lui Dinel Staicu.

În cazul acestui dosar apar   în convorbiri telefonice circa 30 de magistraţi implicaţi într-o vastă şi puternică reţea de comerţ cu dosare de pe rolul instanţelor de judecată. Din reţea făceau parte şi judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti, trimise în judecată pentru corupţie. Cele două magistrate au fost impliate şi în eliberarea lui Dinel Staicu, partea lor fiind 150.000 euro.

 Judecătoarea Sofica Dumitraşcu este magistratul care, în vremea când era la CAB, a dispus eliberarea lui Omar Hayssam, condamnat ulterior definitiv la 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak. Judecătoarea Dumitraşcu l-a eliberat pe Hyassam, în 2006, în baza unor adeverinţe medicale suspecte, emise de medicul pentitenciarului şi în baza unui diagnostic de cancer în ultimă fază, pus de docot Mircea Beuran, fost ministru PSD al Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel