Judecătorul care a retrocedat Nadășul, primul care nu va primi pensie specială

Foto: glsa.ro
Foto: glsa.ro

Fostul președinte al Judecătoriei Ineu, Aurel Tripa, este primul magistrat care nu va primi pensie specială după ce a fost condamnat pentru corupție. El este cel care a decis, la primul termen de judecată, retrocedarea satului Nadăș, din județul Arad.

Începând de duminică, 27 iulie, magistraţii eliberaţi din funcţie în urma unei condamnări definitive nu vor mai beneficia de pensia de serviciu, potrivit unui act normativ publicat joi în Monitorul Oficial. Ei vor beneficia de pensia în sistemul public.

Prin decizia penală nr. 186 din 17.06.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
 Condamnă pe inculpatul TRIPA AUREL ȘTEFAN, fost judecător în cadrul Judecătoriei Ineu, județul Arad, la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de influență, potrivit evz.ro.

 Nadăș, acte false. Procurorul general: Înscrisurile vor fi anulate

Aurel Tripa este judecător din 1979 şi în perioada 1988-1996 a fost preşedintele Judecătoriei Ineu. Între 1997 şi 2004 a fost judecător la Tribunalul Arad, după care a revenit la Judecătoria Ineu. Anul trecut, el a decis, la primul termen de judecată, retrocedarea satului Nadăş (Arad), cu tot cu locuinţele ţăranilor, biserică şi dispensar. În total, aproape 9.000 de hectare de teren. Noii proprietari au chemat în judecată 20 de familii din Nadăş pentru a li se cere casele şi pământul. Primăria şi localnicii sunt revoltaţi şi au cerut, la rândul lor, anularea sentinţei.

În dosarul în care a fost condamnat, magistratul Aurel Tripa (64 de ani) de la Judecătoria Ineu (Arad) a cerut mită două telefoane Samsung Galaxy S4, pentru a interveni la un coleg să dea o sentinţă strâmbă. Era vorba de un proces privind dreptul de proprietate asupra unui teren care era pe rolul Tribunalului Arad.

În plus, Tripa a mai cerut, "pentru colegii săi", suma de 1.000 de lei şi 600 de euro. "Io, dacă m-aş fi ocupat de chestiile astea, nu eram cu bani luaţi împrumut şi cu rate. Da’ îl laud pe Domnu’ că-s liber şi bine, mă!", se dădea curat judecătorul. Potrivit stenogramelor DNA, Tripa a rămas extaziat atunci când a văzut telefoanele pe care i le-a dat denunţătorul Horaţiu Haragea: "Uau, ce sculă!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel