Judecătorii refuză eliberarea unei femei grațiate de președinte

O femeie condamnată pentru uciderea soțului, alcoolic și violent, în anul 2012, a fost grațiată în luna ianuarie, dar Justiția refuză eliberarea acesteia.

Jacqueline Sauvage a fost condamnată la 10 ani închisoare pentru că și-a împușcat soțul, după ce fiul acestora s-a sinucis din cauza certurilor din familie. Președintele Francois Hollande a grațiat-o pe Sauvage, devenită un simbol al victimelor violenței domestice.

Vineri, magistrații din Melun, un oraș din apropierea Parisului, au refuzat eliberarea femeii. Avocații au primit, astăzi, motivarea Curții, care susține că punerea în libertate a criminalei ar face ca publicul să o considere victimă, nu agresor. Avocații cred că decizia este o reacție a judecătorilor, care au considerat gestul președintelui Hollande drept un atac la profesia lor. De remarcat că procurorul de caz a susținut eliberarea femeii, în fața judecătorilor din Melun, alături de avocații lui Sauvage.

Decizia judecătorilor a produs furia grupărilor feministe, care o denunță drept patriarhală și un îndemn la violențe domestice. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a descris-o ca fiind de neînțeles, potrivit The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel