Modificări Legile Justiţiei. Danileţ: "Judecătorii ies în stradă. Să vuiască Europa!"

screenshot facebook
screenshot facebook

Conform unei declaraţii facute în contul său de facebook, judecătorul Tribunalului Cluj Cristi Danileţ susţine că magistraţii din patru judeţe vor ieşi în stradă săptămâna viitoare.

Danileţ, care ste şi fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, susţine că luni, 18 decembrie, între orele 12.00 şi 13.00, magistraţii din judeţele Sălaj, Maramureş, Cluj şi Bistriţa vor ieşi în stradă, în faţa tribunalelor, îmbrăcaţi în robă.

"Ei vor protesta împotriva modificărilor aduse la legile justiției și a codurilor penale și de procedură penală. Sperăm că la fel vor proceda magistrații din celelalte județe ale țării." scrie pe facebook judecătorul.

Conform lui Cristi Danileţ, în toată ţara se discută despre adoptarea unor forme de protest împotriva modificărilor aduse Legilor justiţiei de către parlamentari.

"Dacă dezbaterile din parlament decurg în aceeaşi formă, putem ajunge până la o blocare a activităţii instanţelor şi la judecarea doar a cazurilor urgente”, a atras atenţia, la Europa FM, magistratul.

El susţine că modificările făcute de parlamentari îi favorizează pe infractori, iar magistraţii nu vor accepta asta niciodată.

"Magistraţii români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o ruşine ceea ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane. În momentul de faţă judecătorii penalişti şi procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest. Aşadar, luni vom anunţa şi noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Dacă trebuie să iasă şi magistraţii în stradă sa înţelegeţi că e groasă, atunci însă facem şi asta, să vuiască Europa!", a scris Cristi Danileţ pe facebook.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26