Judecătorii ÎCCJ, DECIZIE privind dosarul lui Sebastian Vlădescu

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis, miercuri, să retrimită la procurori dosarul în care fostul ministru Sebastian Vlădescu este acuzat de corupţie, magistrații oferind un termen de cinci zile pentru ca anchetatorii să refacă întregul rechizitoriu.

Informaţia a fost confirmată în exclusivitate de Alexandru Chiciu, apărător în dosar. În același dosar este cercetat şi Cristian Boureanu. În ianuarie, magistrații ICCJ au decis să restituie sumele și bunurile depuse cu titlu de cauțiune de fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu și de Cristian Boureanu în dosarul în care sunt acuzați de corupție.Vlădescu avea o cauțiune de 1 milion de euro, o parte fiind acoperită prin lingouri de aur.

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată, în 15 noiembrie 2019, a dosarului în care fostul ministru al Finanţelor este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. În acest caz, între inculpaţi sunt şi un angajat al Ministerului, un secretar de stat şi politicianul Cristian Boureanu.

Ce spun procurorii DNA

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian-Teodor Gheorghe Vlădescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de trafic de influenţă.

Ceilalți inculpați din dosar sunt: Mircea-Ionuţ Costea, fost angajat în cadrul Ministerului Finanţelor, deţinând o funcţie de conducere într-o bancă de stat la data faptelor, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită; de un administrator al unor societăţi comerciale, persoană apropiată de conducerea CNCFR pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, de Constantin Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor în perioada săvârşirii faptelor, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi de Cristian-Alexandru Boureanu, parlamentar şi vicepreşedinte al unui partid politic aflat la guvernare în perioada săvârşirii faptelor, pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă.

„Cauza are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005-2017, respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora, în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate”, arată DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel