Judecătorii Bârsan rup tăcerea. Gâdea, interviul anului

interviu
interviu

Judecătorii Gabriela şi Corneliu Bârsan îşi amintesc coşmarul prin care au trecut în urmă cu opt ani. Cei doi au povestit la "Sinteza Zilei" cum procurorii DNA au dat buzna în casa lor. După opt ani judecătoareai Înaltei Curți de Casație și Justiție și soțul acesteia, judecător CEDO, au fost declaraţi nevinovaţi.

În octombrie 2011, DNA a făcut percheziţii la locuinţa celor doi judecători, încuviinţate de judecătoarea ÎCCJ Geanina Arghir. 

Procurorii au fost avertizați că încalcă imunitatea diplomatică a judecătorului român la CEDO. Cu toate acestea nu s-au oprit și au efectuat interceptări ale soților Bârsan, pe mandat de siguranță naționala, și alte acte de urmărire penală.

"Au fost prezentate la momentul respectiv o serie întreagă de imagini care nu aveau niciun fel de legătură cu adevărul. Soție a distinsului profesor, decan al Facultății de Drept mulți ani de zile, extrem de iubit de către studenți, profesorul Corneliu Bârsan, la momentul respectiv judecător la CEDO. Din momentul respectiv începe un iad pentru o familie de oameni ai Dreptului care nu meritau acest lucru", a spus Mihai Gâdea, în introducerea interviului.

Au decis să povestească după opt ani

"Vine un moment când trebuie să închizi un cerc. Și în ceea ce ne privește pe noi doi trebuie să încheiem un capitol din viața noastră dedicată științei Dreptului. Și pentru că acel moment consider că trebuie să arate care este adevărata față a profesorului Bârsan și a judecătorului, încă, Gabriela Victoria Bârsan.

Am ales momentul pentru că am așteptat înainte de toate rămânerea definitivă a unei hotărâri care urma să stabilească dacă eram sau nu, ceea ce s-a dorit a se spune că sunt, un judecător corupt.

Ca judecător, am știut, știu și am să știu toată viața că justiția nu se poate înfăptui decât acolo în sala de ședință. Am înțeles să tac, am înțeles să sufăr, am înțeles să plâng în tăcere și am înțeles să-mi alin durerea alături de soțul meu în toți acești ani știind că va veni acest moment", a povestit Gabriela Bârsan.

Judecătoarea a povestit la "Sinteza Zilei" cum s-a întâmplat totul.

"Întâmplarea a făcut ca în acea zi să nu plec direct spre casă și să mă opresc unde aveam o programare. Niciun moment nu am știut ce se va întămpla. Când am ajuns acasă n-am apucat decât să-mi pun un halat pe mine și la vremea respectivă aveam o menajeră care mă aștepta acasă și urma să plece și care foarte speriată a venit la mine și mi-a spus că la poartă este cineva și filmează.

Am rămas surprinsă și am zis cine poate să filmeze la poarta mea la acea oră. 'Nu, doamnă, sunt mai mulți și filmează'. Motiv pentru care, pe acea ușă și pe care eu nu o foloseam și nu o folosesc nici în ziua de azi, pentru că era mai aproape am zis să deschid ușa și să văd cine e la poartă. Dar nu am apucat.

în fața mea a apărut o persoană extrem de înaltă, un bărbat care - și acesta e un moment pe care nu am să-l uit toată viața - înainte de a spune orice mi-a aruncat în față o legitimație extrem de mare, exact ca în filmele americane.

Mi-a spus că a venit pentru a efectua o percheziție. La vremea respectivă eram judecător de 36 de ani, judecător care judecase cel puțin 15 ani și în materie penală Reacția nu a fost firească, pentru că eu l-am poftit în casă. Nici măcar nu l-am întrebat în ce bază urmează să facă o percheziție.

Atât îmi doream, să râmân în picioare să pot gestiona ceea ce voiam să știu că urma să se întâmple. Pentru că modul în care s-a intrat în casă, cu acordul meu, chiar colegial. m-a determinat să cred că poate urma să aibă loc o discuție sau urma să mi se spună despre ce este vorba. Nu, urma nimic din cele ce v-am spus, ci doar am fost întrebată unde îmi țin bijuteriile", a povestit Gabriela Bârsan, informează Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel