Judecătoarea Motoc recunoaște că în CCR s-a votat politic

iulia motoc macovei dece
iulia motoc macovei dece

Judecătoarea Iulia Motoc a comentat pe Facebook știrea pe surse potrivit căreia premierul Victor Ponta o va numi judecător la CEDO, dar a confirmat și suspiciuni ce planează asupra Curții în special din vara trecută.

Calculele politice arată că o eventuală plecarea a Iuliei Motoc la CEDO schimbă raportul de forțe din CCR, favorabil în prezent președintelui Traian Băsescu. Judecătoarea spune însă că plecarea sa nu ar conta, pentru că la CCR ”s-a votat foarte rar politic”, notează antena3.ro.

Ea explică de ce plecarea sa nu va avea vreo pondere: ”1. Pentru CEDO contează competenţa în domeniul naţional, dar şi cunoaşterea dreptului internaţional şi experienţa în domeniul drepturilor omului. 2. În actuala componenţă a CEDO, nu există judecători cu trecut politic sau cu apartanenţă la un partid sau fosţi membri ai guvernului. Este garanţia independenţei şi imparţialităţii. 3. Dacă cineva îşi mai aminteşte conduita mea din vară, în timpul referendumului, realizează că nu negociez şi nu accept negocieri în numele meu. Am votat, şi voi vota şi de acum încoloş potrivit propriei conştiinţe. 4. Pentru că în CCR s-a votat foarte rar politic, nu cred că plecarea va schimba ceva, din acest punct de vedere”, a scris judecătoarea pe rețeaua socială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel