Judecătoarea Gabriela Baltag, atac la Iohannis în plenul CSM. Momente incredibile

Procesul de reparare a legilor justiției a început, dar procesul nu a fost finalizat deoarece majoritatea parlamentară este ostilă unor reforme reale ale sistemului judiciar, a spus Klaus Iohannis, joi, la ședința CSM. O intervenție a avut și judecătoarea Gabriela Baltag.

„Din păcate, obiceiul dumneavoastră de a face politică în Consiliul Superior al Magistraturii, este evident. Aș vrea să văd adresez o rugăminte, care vine din partea mea și nu numai a mea, a multor magistrați ai acestei țări. Vă adresez rugămintea, poate măcar la finalul mandatului nostru, nu veți mai aduce dezbinare în această instituție. Suntem suficient de dezbinați. Și pentru că știu că sunteți un creștin, vă văd de multe ori la televizor, duminica, știți și dumneavoastră că la la sfârșitul vieții nu suntem întrebați sau nu dăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit și iertat, domnule președinte. Foarte important acest lucru.

Dacă tot sunteți oaspetele nostru, aș vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneți colegilor noștri și societății căreia vă adresați, cum vă raportați dumneavoastră la posibilitatea de a fi din nou de pază în justiție serviciile de informații, indiferent de numele lor. Ști că ați vorbit despre faptul că nu veți agrea acest lucru, dar, să nu uităm că în septembrie ați dat un fost pe această problemă și nu-mi explic dacă va exista o hotărâre de redactare față de viziunea dumneavoastră din octombrie. M-aș bucura dacă aș afla răspunsul la această problemă, eu și cei care sunt preocupați de posibilitatea implicării serviciilor secrete în actul de justiție”, a spus Gabriela Baltag.

În opinia lui Iohannis, legislația în domeniul justiției trebuie să fie rezultatul unor dezbateri ample purtate în următorul Parlament, „cu o altă majoritate, construită în jurul unor forțe politice profund atașate valorilor democratice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel