Judecătoarea Cîrstoiu zguduie magistratura. Ce nume grele atrage după ea

cancan_25986800
cancan_25986800

Arestarea judecătoarei Veronica Cîrstoiu poate produce un cutremur în magistratură. Lumea Justiției atrage atenția asupra altor nume de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), dar și de la Curtea de Apel București (CAB), care apar în dosarul șpăgii. 

Numele mai multor judecători de la CAB, dar și de la ÎCCJ apar în dosarul de la DNA, nume care sunt menționate și în încheierea din 9 august, prin care s-a dispus arestarea preventivă a judecătoarei Cîrstoiu.

Veronica Cîrstoiu ar fi fost legătura dintre un investigator sub acoperire și o judecătoare de la ÎCCJ. Procurorii spun că totul se făcea prin intermediul avocatei Adriana Dascălu. Avocata a "aranjat" mita în cazul lui Dinel Staicu și a purtat negocierile pentru dosarul de la ÎCCJ, în care este inculpat Obeanu Gabriel Lucian. La recurs, cel ultim menționat este judecat de Completul de trei format din Sofica Dumitrașcu, Lucian Săndel Macavei și Maricela Cobzariu. Procurorii, citați de Luju, mai vorbesc despre 50.000 de euro pe care urma să-i primească unul dintre judecători, care trebuie să-i convingă și pe ceilalți doi  să dea o soluție favorabilă inculpatului.

Convingerea investigatorului, la salon de înfrumusețare

Încheiera judecătoarei Florica Duță arată că Veronica Cîrstoiu și Adriana Dascălu acționau după un mecanism bine pus la punct. Pentru a câștiga încrederea investigatorului sub acoperire, cele două s-au întâlnit întâmplător, în prezența acestuia, într-un salon, iar judecătoarea și avocata au purtat o discuție stabilită în prealabil și prezentată anterior întâlnirii și investigatorului.

Vezi aici încheierea prin care judecătoarea Cîrstoiu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel