Judecătoarea care a făcut plângere împotriva lui Zgonea și a ambasadorului SUA, verificată de IJ

Inspecţia Judiciară a demarat verificări în legătură cu afirmaţiile judecătoarei Florica Roman din Oradea, care a anunţat că a depus o plângere penală la DNA împotriva ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pe care îi acuză de trafic de influenţă.

'Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmaţiile făcute în spaţiul public de doamna judecător Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. Inspectorii urmează să efectueze verificări pentru a stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Alexandru.

Judecătoarea Florica Roman a anunţat miercuri pe blogul personal că a trimis la DNA o plângere penală pe numele ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, respectiv trafic de influenţă.

De asemenea, judecătoarea cerea procurorilor să ia în considerare şi arestarea preventivă a celor doi. Florica Roman susţinea că plângerea penală vine după ce, într-o conferinţă comună ţinută pe 13 mai, Hans Klemm şi Valeriu Zgonea 'au recunoscut public că şi-au folosit influenţa pentru a promova şi urgenta adoptarea unor legi, susţinute de SUA'.

Judecătoarea explica faptul că prin acest gest doreşte să atragă atenţia cât de uşor se pot face plângeri la DNA în 'sezonul denunţurilor'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel