Judecătoarea Camelia Bogdan: BCR e „aranjorul” unor spălări de bani

Judecătoarea Camelia Bogdan
Judecătoarea Camelia Bogdan

Pe lângă numeroase instituții ale statului român, nici entități de drept privat nu au scăpat de „tirul” Cameliei Bogdan, judecătoarea exclusă de două ori din magistratură.

Într-o înregistrare de la finalul anului 2018, făcută publică pe Facebook de Grupul de Investigații Politice, Camelia Bogdan afirmă că BCR, una dintre cele mai mari bănci din România, a „facilitat spălarea banilor” și că este „aranjorul” unor infracțiuni de spălare de bani.

BCR a intrat în vizorul Cameliei Bogdan în 2016, atunci când aceasta solicita DIICOT să ancheteze banca, pentru spălare de bani, în cazul acordării unor credite imobiliare. BCR a respins public acuzațiile, pe care le-a numit „eronate”, „false”, „nejustificate” și „inexplicabile”, însă cu toate acestea, Camelia Bogdan a continuat cu același tip de afirmații, inclusiv într-un interviu acordat în 2017.

„În alte țări, băncile sunt sancționate la amenzi de milioane, vedem directori la închisoare. Colegii din Franța, din Marea Britanie vă pot detalia ce vă spun eu acum doar la nivel de problemă. La noi, nu se întâmplă nimic. Nu am văzut nicio amendă dată unei bănci pentru neluarea îndeplinirii măsurilor ce le

incumbă în vederea prevenirii spălării banilor. La noi băncile, în cazul meu banca BCR, că despre această bancă vorbim, a facilitat spălarea banilor, a devenit aranjorul. Nu există. Există o cultură a impunității la noi. Deci da, România, cum m-ați întrebat dumneavoastră, este un „safe heaven””, afirma Camelia Bogdan în 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel