Urmărește emisiunea live


Judecător, fost ofițer SRI, exclus din magistratură

Judecătoarea Lavinia Nicoleta Coţofană de la Judecătoria Arad a fost exclusă din magistratură, după ce Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii  a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva acesteia, informează CSM.

Potrivit acestuia, baza Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat judecătoarei sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi t) teza I din acelaşi act normativ, constând în "nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii" şi "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă".

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului Suprem al Magistraturii, www.csm1909.ro, în termen de 20 de zile de la pronunţare.

[citeste si]

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, mai menţionează sursa citată.

Lavinia Nicoleta Coţofană a intrat în atenția presei, după ce s-a înscris pentru ocuparea unui post de judecător în CSM. În declarația de avere a magistratului se regăseau  bijuterii  în valoare de  248.000 de euro, printre care cea mai scumpă se număra un inel de platină cu diamant, care are valoarea de 70.000 de euro. 

Lavinia Nicoleta Coțofană mai deține, prin cumpărare, două autoturisme: un Lexus 600 hL (an fabricație 2008) și  Honda CRV (an de fabricație 2006). Deține conturi bancare (peste 600.000 de lei,  circa 60.000 de euro) și imobile, atât pe numele ei, cât și ale fiicelor sale.  Aproape toate  bijuteriile  au fost achi­ziționate în perioada 2002-2014, în perioada în care a fost ofițer SRI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel