Jucăria banală de care trebuie să feriți copiii! Băiat din Marea Britanie, la un pas de orbire din cauza unui laser

Laser
Laser

O mamă din Marea Britanie a avut șocul vieții sale după ce fiul ei, în vârstă de 8 ani, era să orbească după ce  medicii i-au depistat o „gaură” pe retina ochiului, după un incident petrecut în Tucia, potrivit cotidianului britanic, Daily Mail.

Mama băiatului în vârstă de 8 ani, Gayle Kelly Hole, din Musbury, Devon, a povestit pe Facebook modul în care familia ei a plecat, în luna mai, spre Turcia pentru a-și petrece vacanța. Incidentul, care putea să se soldeze cu pierderea vederii fiului ei, s-a produs în momentul în care un grup de tineri turiști din stațiune se jucau cu laser împreună cu fiul ei, Alfie. La un moment dat, unul dintre copii a îndreptat fasciculul de lumină către acesta, în dreptul ochilor. Abia pe data de 31 august medicii l-au diagnosticat pe Alfie și i-au depistat o 'gaură' în retina stângă.

Laserele cu lumină verde sau cele cu lumină albastră pot fi mai dăunătoare decât cele cu lumină roșie sau portocalie, din cauza frecvenței luminii, aproximativ 550 de nanometri, o frecvență extrem de puternică. Medicii i-au spus mamei lui Alfie că acesta a avut un mare noroc că nu și-a pierdut vederea. Însă, gaura de pe retină nu se va vindeca niciodată. În Marea Britanie este legală deținerea unui pix cu laser, însă dacă o persoană îndreaptă spre ochii șoferului sau către cabina unei aeronave comite în mod deliberat o infracțiune. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel