JPMorgan Chase la Varșovia. Mii de locuri de muncă

Banca americană de investiţii JPMorgan Chase a ales Varşovia pentru a găzdui un nou centru global de operaţiuni, care va avea câteva mii de angajaţi în următorii ani, a anunţat vineri Mateusz Morawiecki, adjunctul premierului polonez, transmite Reuters. 

Alţi posibili concurenţi pentru găzduirea centrului erau Budapesta şi oraşul polonez Wroclaw. 

În Varşovia există personal calificat, oameni cu competenţe solide în domeniul bancar, a declarat Morawiecki la postul public de radio. 

Reprezentanţii JPMorgan nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. 

Estimările arată că numărul locurilor de muncă din domeniul serviciilor financiare care ar putea fi transferate în Polonia din Europa Occidentală se ridică la 35.000 - 45.000, procesul fiind accelerat în urma votului pentru ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit). 

Acesta este un succes imens, deoarece JPMorgan este un fel de Mercedes în domeniul serviciilor financiare, a declarat Morawiecki. 

[citeste si]

Marile firme de servicii financiare cu sediul în Marea Britanie, îngrijorate că ar putea pierde accesul la piaţa unică europeană după finalizarea Brexitului, iau în calcul mutarea unor operaţiuni şi angajaţi în alte centre financiare europene, cum ar fi Frankfurt, Paris, Berlin, Amsterdam şi Luxemburg. 

În acest timp, Polonia, Ungaria şi Cehia se concentrează pe locurile de muncă din zona middle office a industriei financiare şi pe serviciile tehnice, unde salariile nu sunt astronomice, dar sunt mult mai multe locuri de muncă. 

Cum Londra se îndreaptă spre un exod al talentelor post-Brexit, tendinţa în Europa Centrală şi de Est este în sens opus. După ani de exod al creierelor spre Europa Occidentală, regiunea încă are multe de oferit. 

Polonia este deja o destinaţie importantă de offshoring pentru bănci, estimările privind locurile de muncă din domeniul serviciilor financiare transferate aici din ţările occidentale variind între 35.000 şi 45.000, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel