John McCain, cancer. Senatorul, la spital din cauza tratamentului

Senatorul american John McCain, care suferă de un grav cancer cerebral, s-a internat în spital miercuri, în apropiere de Washington, pentru îngrijiri medicale după "efecte secundare normale" ale tratamentului său, a informat biroul său, scrie AFP.

"Senatorul McCain este nerăbdător să se întoarcă la lucru cât mai repede posibil", potrivit unui comunicat oficial dat publicității de biroul său.

În vârstă de 81 de ani, fostul prizonier de război din Vietnam și fost candidat republican la prezidențiale, "primește în prezent un tratament la Walter Reed Medical Center (în Bethesda, statul Maryland,) pentru efectele secundare normale ale terapiei sale în curs împotriva cancerului", a precizat comunicatul.

John McCain a descoperit în iulie că suferă de un glioblastom, o tumoare cerebrală foarte agresivă cu una din cele mai mici șanse de supraviețuire. După o intervenție chirugicală, el a început ședințe de chimioterapie și radioterapie.

Senatorul va continua să primească tratamente țintite de radioterapie și chimioterapie într-un centru situat, de asemenea, la Bethesda, National Institutes of Health, "păstrându-și o agendă de lucru normală în Senatul american", a afirmat biroul său.

Mare critic al președintelui republican Donald Trump, John McCain a jucat un rol important un respingerea abrogării legii lui Barack Obama privind asigurările de sănătate. El este din nou într-o poziție decisivă în ce privește marea reformă fiscală prezentată de republicani.

Luna trecută, John McCain a votat în favoarea acestei transformări istorice, dar reforma impozitelor trebuie să treacă din nou prin Senat, unde republicanii dispun de o majoritate infimă (51-49) pentru votul final. Deoarece niciun democrat nu o susține, dacă revenirea lui John McCain va întârzia, probabilitatea ca această reformă să fie aprobată va fi considerabil redusă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel