John Kerry, mesaj de Ziua României, în numele preşedintelui Obama

John Kerry, secretarul de Stat american, a transmis, în numele preşedintelui Barack Obama, felicitări României, cu ocazia Zilei Naţionale.

"În numele preşedintelui Obama şi al poporului american, transmit cele mai sincere felicitări poporului României cu ocazia celebrării celei de-a 98-a aniversări a Zilei Unirii", transmite John Kerry într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat, potrivit romaniatv.net.

John Kerry subliniază că "Administraţia Statelor Unite acordă o mare valoare parteneriatului strategic cu România, un aliat de încredere în cadrul NATO, o naţiune care are contribuţii majore la pacea internaţională, la securitate şi la aplicarea principiilor statului de drept". 

Secretarul de Stat american amintește și de alegerile parlamentare din România: "Salut angajamentul în favoarea valorilor democratice şi aşteptăm un proces electoral liber şi corect pe 11 decembrie".

"Cetăţenii celor două ţări au relaţii de afaceri, în domeniul artelor, sportului şi la nivel academic. Privind în perspectivă, sunt încrezător că vom continua extinderea prieteniei şi strânsei colaborări în scopul promovării prosperităţii reciproce şi creării unei lumi mai sigure. Cu ocazia acestei zile speciale, vă transmit cele mai bune urări pentru succes, fericire şi sănătate în anul care urmează", conchide John Kerry.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel