John Kerry: Au fost folosite arme chimice în Siria. O crimă lașă

john-kerry-has-been-pushing-for-air-strikes-in-syria
john-kerry-has-been-pushing-for-air-strikes-in-syria

Un anunț de ultimă oră, care aruncă în aer legea internațională, vine din SUA. Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat că este de necontestat utilizarea armelor chimice în atacurile asupra civililor de săptămâna trecută, din Siria. Secretarul american de Stat a acuzat guvernul sirian că a căutat o metodă cinică pentru a acoperi utilizarea armelor chimice și că a refuzat să-și asume responsabilitatea pentru "crima lașă", notează The New York Times. Luni, reprezentanți ai ONU, aflați în Siria pentru a investiga folosirea armelor chimice, au fost ținta lunetiștilor. 

John Kerry a declarat că armele chimice aparțin regimului Assad. El a adăugat că nu este o problemă dacă vor reacționa SUA, ci cum vor reacționa.

"Sacrificarea nediscriminatorie a civililor, uciderea femeilor, copiilor și a trecătorilor nevinovați cu arme chimice este o obscenitate morală", a spus Kerry. Secretarul a adăugat că "Prin orice standard, este de neiertat" indiferent de scuzele pe care unii le-au fabricat.

John Kerry a subliniat că refuzul Guvernului sirian de miercurea trecută, de a nu permite accesul la site-urile de atac, a fost un indicator al încercării de a nu-și asuma responsabilitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel