Joe Biden: 'Trebuie zdrobită inima' grupării Statului Islamic în Irak și în Siria

'Trebuie zdrobită inima' grupării Statului Islamic în Irak și în Siria pentru a împiedica această organizație să-și răspândească 'otrava' în Orientul Mijlociu și în restul lumii, a afirmat vicepreședintele SUA, Joe Biden, aflat luni într-o vizită în Emiratele Arabe Unite, notează Agerpres.

'Trebuie să zdrobim inima Statului Islamic în Irak și în Siria pentru ca jihadiștii să nu mai poată continua să-și răspândească otrava în regiune și în restul lumii', a declarat Biden în fața a sute de militari americani și aliați ai acestora staționați la baza Al-Dhafra de lângă capitala Abu Dhabi, potrivit relatării AFP.

'Această luptă va lua timp, dar suntem hotărâți să o ducem până ce vom extirpa răul, și vom extirpa acest rău', a adăugat vicepreședintele american.

Anterior, într-un interviu pentru cotidianul The National, Joe Biden a exclus o soluție militară pentru rezolvarea conflictului din Siria, insistând asupra unei soluții politice, 'oricât de dificilă ar fi aceasta'.

Declarațiile vicepreședintelui SUA intervin în contextul în care negocierile indirecte dintre regimul președintelui Bashar al-Assad și rebeli ar urma să fie reluate joi la Geneva.

Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită au declarat anterior că sunt dispuse să trimită trupe terestre în Siria pentru a lupta, 'sub comandament american', împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Vicepreședintele american urmează să aibă luni seara o întâlnire cu prințul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, omul forte de la Abu Dhabi, și marți cu suveranul din Dubai, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, după care va pleca în Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel