Joe Biden tocmai a confundat Cambodgia, acolo unde se află, cu... Columbia

Summit G20: Biden doreşte să stabilească 'garanţii' în cursul întrevederii cu Xi Jinping / foto Agerpres
Summit G20: Biden doreşte să stabilească 'garanţii' în cursul întrevederii cu Xi Jinping / foto Agerpres

Președintele american Joe Biden a avut un nou moment în care a gafat. În ultimul timp, confuziile liderului SUA sunt tot mai dese.

Aflat în Cambodgia, președintele american Joe Biden a mulțumit pentru ”leadership-ul Columbiei”. 

”Ţin să mulţumesc premierului pentru leadership-ul Columbiei la preşedinţia ASEAN”, a declarat preşedintele american, în deschiderea summitului naţiunilor din Asia de Sud-Est, la Phnom Penh, alături de premierul cambodgian Hun Sen, citează Agerpres. 

Columbia, ţară din America de Sud, pare să fie în spiritul preşedintelui american, căci el a comis aceeaşi eroare când a plecat de la Casa Albă pentru lunga sa călătorie în Asia.

El a declarat jurnaliştilor că "se îndreaptă spre Columbia", corectându-se rapid "vreau să spun Cambodgia".

Joe Biden, care va împlini 80 de ani în această lună, este reputat pentru numeroasele sale gafe de la începutul carierei sale la Washington, notează AFP.

Ultima din această serie care se limitează tot la geografie este totuşi mai puţin jenantă decât cea a vicepreşedintelui său, în septembrie, în Coreea de Sud. Kamala Harris, aflată într-o vizită în zona demilitarizată ce separă Coreea de Nord de Coreea de Sud, declarase că SUA au o "alianţă cu Republica Coreea de Nord. Şi că aceasta este o alianţă puternică şi durabilă", notează AFP. 

Joe Biden a confundat retragerea din Herson cu retragerea din „Fallujah“, un oraș din Irak

Într-un nou episod de confuzie, președintele Biden a spus din greșeală că trupele ruse se retrag din „Fallujah”, în timp ce intenționa să facă referire la orașul Herson din sud-estul Ucrainei.

Cea mai recentă gafă a lui Biden a venit după ce liderul forțelor ruse, Serghei Surovikinon, a anunțat că a ordonat trupelor sale să se retragă dintr-unul dintre singurele orașe mari capturate de Rusia după invazia sa din 24 februarie.

„Contextul este că, indiferent dacă se retrag sau nu din Fallujah și se retrag pe malul de est al râului (Nipru)”, a răspuns Biden la întrebarea unui reporter privitoare la război. După gafă, președintele a avut o pauză în care s-a gândit, după care un reporter i-a amintit că este vorba de orașul Herson din Ucraina, iar Biden s-a corectat.

În noiembrie și decembrie 2004, Fallujah a fost locul celui mai sângeros conflict urban pe care l-au luptat forțele americane de la războiul din Vietnam și este larg amintit ca un moment cheie în invazia SUA a Irakului

Joe Biden: Mă gândesc la Irak pentru că acolo a murit fiul meu

Președintele Joe Biden a afirmat greșit în timpul unui discurs că inflația a fost cauzată de războiul din Irak, înainte de a se corecta spunând că e vorba de războiul din Ucraina. Biden a spus că a vorbit greșit pentru că fiul său, Beau Biden, a murit în Irak.

Președintele se afla în campanie pentru Partidul Democrat la Hallandale Beach, Florida, marți după-amiază, unde s-a concentrat asupra Legii de reducere a inflației.

”Inflația este o problemă la nivel mondial în acest moment, din cauza războiului din Irak și a impactului asupra petrolului și a ceea ce face Rusia... scuzați-mă, războiul din Ucraina”, a spus Biden. ”Mă gândesc la Irak pentru că acolo a murit fiul meu”, a adăugat președintele SUA, conform FoxBusiness. 

Beau Biden n-a murit însă în Irak, ci de cancer. 

Și aceasta este doar o mică parte din confuziile președintelui SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel