Joe Biden: SUA condamnă încercarea frauduloasă a Rusiei de a anexa un teritoriu ucrainean suveran. Să fim alături de poporul ucrainean atâta timp cât e nevoie!

Joe Biden a condamnat anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Federaia Rusă.

Președintele american Joe Biden a condamnat anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Federația Rusă.

„Statele Unite condamnă încercarea frauduloasă a Rusiei de astăzi de a anexa un teritoriu ucrainean suveran. Rusia încalcă dreptul internațional, călcând în picioare Carta Națiunilor Unite și arătându-și disprețul față de națiunile pașnice de pretutindeni”, a declarat Biden. Președintele american a adăugat că acțiunile Federației Ruse nu au „nicio legitimitate” și SUA vor continua să „onoreze întotdeauna granițele recunoscute internațional ale Ucrainei”.

Biden a mai spus că SUA „vor mobiliza comunitatea internațională atât pentru a denunța aceste acțiuni, cât și pentru a trage Rusia la răspundere”.

„Îi îndemn pe toți membrii comunității internaționale să respingă încercările ilegale de anexare ale Rusiei și să fie alături de poporul ucrainean atâta timp cât va fi nevoie”, a mai spus președintele american, potrivit CNN.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Discursul lui Putin de la Kremlin. Hartmann: A folosit o sintagmă de Război Rece. Ce-i cel mai important e o mică frază

Mircea Geoană, mesaj pentru români după amenințările lui Putin

Rusia a declarat, vineri, patru provincii ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) ca fiind parte a teritoriului său, a anunţat într-un discurs preşedintele rus Vladimir Putin, care a semnat împreună cu liderii acelor provincii tratatele de alipire a lor la Federaţia Rusă şi a cerut Ucrainei să înceteze imediat ostilităţile şi să revină la masa tratativelor.

„Referendumurile trucate nu au nicio legitimitate și încalcă în mod flagrant Carta Națiunilor Unite. O anexare a unui teritoriu atât de extins nu a mai fost încercată în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace. Liderii NATO, conducerea NATO, comunitatea internațională nu recunosc și nu vom recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a acestor teritorii de către Federația Rusia”, a spus Mircea Geoană, secretarul General Adjunct al NATO.

De asemenea, a mai zis: „Acţiunile preşedintelui Putin din aceste zile marchează o nouă escaladare în războiul său împotriva Ucrainei şi împotriva Vestului democratic. O retorică politică periculoasă pe care o condamnăm cu tărie!”

„Țin să precizez, pentru opinia publică de acasă și pentru comunitățile românești din țară și din străinătate, că în acest moment nu avem informații care să indice o schimbare a posturii nucleare a Rusiei, suntem, evident, vigilenți, dar vreau să fac această precizare pentru cei de acasă”, a spus Mircea Geoană (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -      Propagandistul Putin, nou discurs, vineri seara, în Piaţa Roşie: E o zi specială, festivă şi, fără a exagera, istorică. O zi a adevărului şi justiţiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel