Joe Biden şi Boris Johnson vor participa săptămâna viitoare la un summit G7 virtual privind Afganistanul

Joe Biden şi Boris Johnson vor participa săptămâna viitoare la un summit G7 virtual privind Afganistanul / Foto: Facebook Boris Johnson
Joe Biden şi Boris Johnson vor participa săptămâna viitoare la un summit G7 virtual privind Afganistanul / Foto: Facebook Boris Johnson

Președintele american și premierul britanic vor participa săptămâna viitoare la un summit G7 virtual privind Afganistanul.

Preşedintele american Joe Biden şi premierul britanic Boris Johnson au convenit marţi, în cadrul unei convorbiri telefonice, să participe săptămâna viitoare la un summit virtual G7 privind Afganistanul, au anunţat Casa Albă şi Downing Street, relatează  Agerpres, citând AFP.

Cei doi lideri au convenit să se organizeze un summit virtual al şefilor de stat şi de guvern din G7 săptămâna viitoare pentru a discuta despre o abordare şi o strategie comună, în timp ce talibanii au preluat controlul în Afganistan, a indicat preşedinţia americană.

VEZI ȘI: Guvernul britanic lansează un program pentru primirea pe termen lung a 20.000 de refugiaţi afgani

Boris Johnson a cerut organizarea unui astfel de summit



Boris Johnson, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia grupului celor 7 (Germania, Canada, Statele Unite, Franţa, Italia, Japonia şi Regatul Unit), a cerut luni organizarea unui astfel de summit, în timp ce comunitatea internaţională reacţionează pentru moment în mod dispersat pe această temă.

În convorbirea lor, premierul britanic şi preşedintele SUA au salutat cooperarea Statelor Unite şi a Regatului Unit în operaţiunile de evacuare din Afganistan, potrivit Downing Street.

De asemenea, ei au evocat necesitatea continuării unei cooperări strânse între aliaţi şi partenerii democraţi pe tema Afganistanului, a indicat, la rândul său, preşedinţia americană.

Decizia lui Biden de a retrage trupele din Afganistan, criticată în Regatul Unit



Acesta este prima convorbire a preşedintelui american Joe Biden cu un şef de stat sau de guvern de la cucerirea capitalei afgane Kabul de către talibani, după 20 de ani de intervenţie militară a unei coaliţii internaţionale conduse de Statele Unite şi în care Regatul Unit a jucat un rol important.

Decizia lui Joe Biden de a retrage ultimele trupe americane din Afganistan până cel târziu la 31 august şi modul în care Washingtonul a gestionat această operaţiune au fost criticate în mod deschis în Regatul Unit.

VEZI ȘI: Talibanii, pregătiţi să protejeze accesul către aeroportul din Kabul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel