Joe Biden, promisiune către americani. În prima zi a mandatului meu...

Joe Biden
Joe Biden

Joe Biden a declarat că va anula decizia preşedintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite ale Americii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii ''în prima zi'' a preşedinţiei sale, în caz de victorie, relatează AFP.

Americanii sunt mai în siguranţă atunci când America se angajează să consolideze sănătatea globală. În prima zi a preşedinţiei mele, mă voi alătura OMS şi voi reafirma leadership-ul nostru mondial, a declarat candidatul democrat la Casa Albă.

Retragerea Statelor Unite din OMS va intra în vigoare la 6 iulie 2021, la un an după notificarea oficială de marţi, ceea i-ar acorda lui Joe Biden posibilitatea de a o anula în cazul venirii sale la Casa Albă, în ianuarie 2021.

Retragerea Statelor Unite din OMS va intra în vigoare la 6 iulie 2021, la un an după notificarea oficială de marţi, ceea ce  i-ar acorda lui Joe Biden posibilitatea de a o anula în cazul venirii sale la Casa Albă, în ianuarie 2021.

Administrația Trump  a confirmat marţi că a notificat oficial ONU cu privire la retragerea SUA din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe care Washingtonul o acuză că a reacţionat cu întârziere în pandemia de coronavirus și că a fost de partea Chinei. 

Decizia Casei Albe a fost criticată de Federaţia oamenilor de ştiinţă americani. Retragerea survine „într-un moment în care există cea mai mare nevoie de cooperare internaţională” şi această retragere „nu va face decât să afecteze lupta globală împotriva COVID-19”, a reacţionat Federaţia, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel