Joe Biden, intervenție în cazul Navalnîi: A fost condamnat pentru că a expus fapte de corupție. Trebuie eliberat imediat

Joe Biden: Acest trist capitol al istoriei noastre ne-a reamintit că democraţia este fragilă
Joe Biden: Acest trist capitol al istoriei noastre ne-a reamintit că democraţia este fragilă

Joe Biden cere Rusiei eliberarea imediată a lui Alexei Navalnîi.

 

Joe Biden a reacționat după ce opozantul rus Alexei Navalnîi a fost condamnat la aproape 3 ani de închisoare cu executare. Președintele american susține că această condamnare este motivată politic și cere Rusiei eliberarea imediată a lui Navalnîi.

„Condamnarea motivată politic a lui Alexei Navalnîi și eforturile Rusiei de a suprima libertatea de expresie, libertatea de întrunire și protestele pașnice sunt profund îngrijorătoare pentru noi dar și pentru comunitatea internațională. Domnul Navalnîi a fost țintit pentru că a expus fapte de corupție. El trebuie să fie eliberat imediat și fără condiții.”, a spus președintele american.

Anterior, și Departamentul de Stat al administrației sale a condamnat decizia autorităților ruse și a cerut eliberarea imediată a lui Alexei Navalnîi. Oficiali din mai multe țări au cerut același lucru - eliberarea lui Alexei Navalnîi. Totuși, Rusia refuză să țină cont de aceste recomandări. Întrebat despre condamnarea opozantului, Vladimir Putin a refuzat să comenteze decizia instanței, motivând prin faptul că președintele nu se implică în justiție. Alexei Navalnîi va trebui să execute pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare la care a fost condamnat în 2014 pentru delapidare, mai puţin cele zece luni petrecute în acel an în arest la domiciliu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel