Joe Biden, în vizită la Papa Francisc

Joe Biden, în vizită la Papa Francisc
Joe Biden, în vizită la Papa Francisc

Preşedintele SUA Joe Biden şi soţia sa Jill Biden vor fi primiţi la Vatican de Papa Francisc pe 29 octombrie, a informat joi Casa Albă, relatează AFP. 

'Vor discuta despre cum să lucreze împreună, respectând demnitatea umană, pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, pentru a face faţă crizei climatice şi pentru a se îngriji de cei mai puţin norocoşi', potrivit unui comunicat.

Joe Biden este un catolic fervent, care vorbeşte adesea despre credinţa sa în public şi care lipseşte rareori de la slujbă, mai ales când se află în oraşul său natal Wilmington (Delaware, est).

El este, de asemenea, un susţinător ferm al dreptului la avort, ceea ce provoacă agitaţie în rândul clerului catolic american.

Conferinţa Episcopilor Catolici Americani (USCCB) a votat cu o largă majoritate în această vară propunerea de a elabora un text despre 'semnificaţia Euharistiei în viaţa Bisericii, care ar putea avea consecinţă refuzarea acestei comuniuni politicienilor care sprijină avortul. Euharistia sau comuniunea este un rit esenţial al credinţei catolice, în cursul căreia credincioşii primesc simbolul jertfei lui Iisus Hristos.

'Este privat şi nu cred că se va întâmpla'

'Este privat şi nu cred că se va întâmpla', a răspuns Joe Biden, când a fost întrebat despre acest text şi domeniul său de aplicare. Papa, chemat să reacţioneze la acest proiect al arhiepiscopilor americani, a estimat în termeni generali că Biserica nu are vocaţia de a lua o poziţie politică: 'Ce trebuie să facă păstorul? Să fie păstor, nu să condamne', a afirmat Suveranul Pontif.

'Dacă ieşi din grija pastorală a Bisericii, devii un politician', a apreciat Papa Francisc, exprimându-şi în acelaşi timp dezaprobarea faţă de avort pe care l-a comparat cu 'o crimă', scrie Agerpres.

Papa Francisc nu va participa la Summitul pentru Schimbări Climatice

Papa Francisc nu va călători în Scoția pentru conferința ONU privind schimbările climatice de luna viitoare, a confirmat Vaticanul, conform BBC. Se zvonise că înaltul prelat de 84 de ani va participa la COP26, care va avea loc la Glasgow în ceea ce ar fi fost prima vizită papală în Scoția din 2010.

În iulie, episcopii catolici ai Scoției au spus că Papa Francisc speră să participe. Cu toate acestea, Vaticanul a declarat că delegația sa va fi condusă de cardinalul Parolin, secretar de stat.

Summit climatic la Glasgow

Summitul climatic va avea loc la Campusul expozițional scoțian din Glasgow în perioada 31 octombrie - 12 noiembrie.

Papa Francisc era de așteptat să fie printre aproximativ 120 de lideri mondiali, urmând să participe la eveniment pentru a prezenta planuri de reducere a emisiilor care cauzează schimbări climatice.

Organizatorii au confirmat că la summit vor participa Regina Elisabeta, iar președintele SUA, Joe Biden, a declarat că este „nerăbdător” să fie acolo.

Angela Merkel susține poziția Papei Francisc

Angela Merkel a salutat faptul că problema schimbărilor climatice se află în atenţia Papei Francisc, care şi-a manifestat în trecut preocupările cu privire la climă şi recent s-a alăturat celor 40 de lideri ai Bisericii pentru a trimite un apel comun către Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), programată să înceapă la Glasgow, la sfârşitul lunii.

Angela Merkel a abordat şi problema abuzului asupra copiilor în cadrul Bisericii. Înaintea audienţei la Papa Francisc, ea a vizitat un institut al Universităţii Gregoriene Pontificale, unde s-a întâlnit cu preotul german HansZollner, care a fost însărcinat de Biserică cu protejarea copiilor.

Am vrut să subliniez prin vizita mea că adevărul trebuie să fie expus şi că problema abuzului asupra copiilor trebuie tratată, a subliniat Angela Merkel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel