Joe Biden îl LAUDĂ pe Trump pentru susținerea dezvoltării vaccinului împotriva COVID-19

Sursă foto: Facebook - Joe Biden
Sursă foto: Facebook - Joe Biden

Președintele Joe Biden a acordat credit administrației Trump pentru dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19. 

Președintele Joe Biden a lăudat administrația Trump pentru implicarea în dezvoltarea vaccinului împotriva Covid-19 și l-a lăudat pe predecesorul său, Donald Trump, pentru că a primit o doză de rapel, marcând un moment rar în care cei doi bărbați au găsit un punct de vedere comun, scrie CNN.

„Am primit vaccinul de rapel imediat ce au fost disponibil”, a spus Biden în timpul unui discurs de la Casa Albă despre eforturile administrației sale de a aborda varianta Omicron, adăugând: „și chiar zilele trecute fostul președinte Trump a anunțat că și-a făcut și el rapelul”.

Un punct de vedere comun a doi președinți foarte diferiți

„Poate fi unul dintre puținele lucruri asupra cărora el și cu mine suntem de acord”, a continuat Biden. "Oamenii vaccinați cu rapelul sunt extrem protejați. Alăturați-vă lor. Alăturați-vă nouă”, a fost îndemnul actualului președinte. 

Persoanele nevaccinate se confruntă cu un risc de 10 ori mai mare de a deveni pozitivi la testarea pentru SARS-CoV-2 și de 20 de ori mai mare de a muri din cauza Covid-19 decât persoanele complet vaccinate care au primit și un rapel, potrivit datelor publicate recent de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

În timpul discursului de marți, Biden a lăudat, de asemenea, administrația Trump pentru eforturile sale de a dezvolta un vaccin împotriva Covid-19 înainte de a părăsi mandatul.

"Permiteți-mi să fiu clar. Mulțumită administrației anterioare și comunității noastre științifice, America a fost una dintre primele țări care a primit vaccinul", a spus Biden. „Mulțumită administrației mele și muncii grele a americanilor, am făcut America printre liderii mondiali în vaccinare”.

Trump huiduit de audiență

Comentariile președintelui vin la două zile după ce a fost lansat un videoclip în care Donald Trump este huiduit de o mulțime când a dezvăluit că și-a făcut rapelul la un eveniment cu Bill O'Reilly. Potrivit videoclipului postat pe Twitter de „No Spin News”, fosta gazdă de la Fox News, O'Reilly, a spus: „Atât eu, cât și președintele suntem vaccinați”, apoi l-a întrebat pe Trump: „Ai primit rapelul?”

„Da”, a spus Trump, primind huiduieli din audiență.

„Nu, nu, nu, nu, nu. În regulă. E un grup foarte mic acolo”, a spus Trump, părând să încerce să liniștească huiduielile. 

Trump a susținut mult eforturile administrației sale de a dezvolta vaccinuri împotriva Covid-19, dar rareori discută despre statutul său vaccinal și a refuzat în mare măsură să îi încurajeze pe alții să-l facă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel