Joe Biden mesaj pentru Vladimir Putin: “Nu vei reuși niciodată să domini Ucraina. Agresivitatea nu va câștiga, amenințările nu vor câștiga”

Președintele SUA, Joe Biden
Președintele SUA, Joe Biden

Joe Biden a cerut joi Congresului să aprobe o alocare de 33 de miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina “pentru următoarele cinci luni, sporind semnificativ contribuția SUA la lupta împotriva ocupației rusești. 

Biden insistat că SUA nu atacă Rusia, ci ajută Ucraina să se apere împotriva agresiunii . “La fel cum Putin a făcut alegerea de a începe această invazie brutală, el ar putea face alegerea de a o încheia Rusia este agresorul și lumea trebuie și va trage Rusia la răspundere”, a afirmat președintele american

“Agresivitatea nu va câștiga, amenințările nu vor câștiga”

“Agresivitatea nu va câștiga, amenințările nu vor câștiga”, a adăugat Biden, spunând că războiul din Ucraina reprezintă problemă gravă și o oportunitate enormă.

“Toate aceste acțiuni se referă la adevăr – investiția în libertatea și securitatea Ucrainei este un preț mic de plătit pentru a pedepsi agresiunea Rusiei și pentru a o lecui de riscul unui viitor conflict“, a continuat el, potrivit Calea Europeană.

Într-o scrisoare adresată președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, Biden a spus: “Ceea ce vreau să clarific în fața Congresului și a poporului american este următorul lucru: costul eșecului de a nu ține piept agresiunii violente în Europa a fost întotdeauna mai mare decât costul de a rămâne fermi în fața unor astfel de atacuri.”

Mai multă artilerie și vehicule blindate

Noua asistență militară pe care o va finanța Congresul va include: mai multă artilerie și vehicule blindate, precum și rachete antitanc și sisteme antiaeriene, ajutor pentru consolidarea capacităților de război cibernetic ale Ucrainei, mai multe schimburi de informații, sprijin pentru a crește capacitatea Ucrainei de a produce muniții strategice, asistență pentru îndepărtarea minelor terestre, a dispozitivelor explozive improvizate și a altor explozibili și pentru apărarea împotriva materialelor chimice, biologice, radiologice și nucleare și o consolidare suplimentară a prezenței militare americane pe flancul estic al NATO.

 

Biden: Costul luptei în Ucraina este mare, dar SUA nu pot să stea deoparte

Costul acestei lupte nu este ieftin, dar cedarea în faţa acestei agresiuni va fi mai costisitoare dacă o permitem să se întâmple, a motivat liderul de la Casa Albă decizia sa de a cere acest ajutor masiv pentru Ucraina, amintind că Washingtonul a livrat deja Ucrainei câte 10 arme antitanc pentru fiecare blindat rusesc.

Citește știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel