Joe Biden, în Polonia: Cetăţenii ucraineni au verticalitate. Cea mai bună forţă combatantă din istoria lumii

Președintele american Joe Biden a ajuns în Polonia.

UPDATE: Preşedintele SUA, Joe Biden, a lăudat, în cursul vizitei la o bază militară americană din Polonia, curajul civililor ucraineni care opun rezistenţă trupelor ruse, afirmând că în prezent este vorba de o luptă între "democraţie şi oligarhi".

"Cetăţenii ucraineni au verticalitate. Sunt foarte curajoşi, femei, tineri stau în mijloc, în faţa unui tanc, şi spun că nu se dau la o parte, îşi apără teritoriul, sunt incredibili", a declarat Joseph Biden, citat de CNN.

"În prezent, se dă o luptă între democraţie şi oligarhi. Vă implicaţi în ceva mai mult decât atenuarea sau nu a situţiei ucrainenilor. Suntem într-o nouă etapă, generaţia voastră este într-un moment de inflexiune", a spus Joe Biden, adresându-li-se militarilor americani din Divizia 82 Aeropurtată staţionaţi în baza din Rzeszów, în sud-estul Poloniei, la circa 125 de kilometri de frontiera Ucrainei.

El le-a mulţumit militarilor americani pentru activitate, afirmând că reprezintă "cea mai bună forţă combatantă din istoria lumii".

--- 

UPDATE: Avionul care îl transporta pe președintele polonez Andrzej Duda pentru a se întâlni cu Joe Biden la Rzeszów, în estul Poloniei, a fost întors din drum și a trebuit să aterizeze de urgență la Varșovia.

Duda a ajuns apoi pe aeroportul din Rzeszów cu un avion de rezervă, după o problemă tehnică anterioară, conform BBC. Președintele Biden părăsise deja aeroportul pentru ca acesta să se poată întâlni cu membri ai armatei americane aflați în apropiere.

Programul celor doi a fost apoi ajustat în așa fel încât să se poată întâlni mai târziu, citează Mediafax. 

---- 

În primele ore ale vizitei sale de două zile în Polonia, Biden urmează să se întâlnească cu militarii americani staţionaţi în acest oraş.

Ulterior, liderul de la Casa Albă se va deplasa la Varşovia, unde va avea întâlniri cu liderii polonezi şi va efectua o vizită într-un centru de primire a refugiaţilor ucraineni care au fugit din cauza invaziei ruse din ţara lor.

În cadrul turneului său european, Joe Biden a participat joi, la Bruxelles, la trei summituri succesive, ale NATO, G7 şi Consiliului European, în contextul războiului din Ucraina şi cu scopul declarat de a coordona poziţia aliaţilor, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel