JOCURILE PARALIMPICE 2018 încep astăzi. Google celebrează evenimentul

Bogdan Bolojan / 09 Martie 2018 / 10:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Astăzi debutează Jocurile Paralimpice care au loc în Coreea de Sud. Google celebrează cu un doodle acest eveniment. 

JOCURI PARALIMPICE 2018: La Jocurile Olimpice de iarnă de luna trecută de la PyeongChang, cele două delegaţii au defilat împreună, sub un drapel comun alb cu efigia albastru deschis a peninsulei coreene, atât la ceremonia de deschidere cât şi la cea de închidere. O echipă unificată a concurat în turneul feminin de hochei pe gheaţă. 

JOCURI PARALIMPICE 2018 IPC le-a oferit celor două ţări posibilitatea să defileze împreună, în aceleaşi condiţii, la Jocurile Paralimpice. "Cu toate acestea, deşi a existat o zi de discuţii amicale şi pozitive între cele două comitete naţionale, cele două părţi au hotărât să nu defileze în aceleaşi condiţii ca la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice", a arătat IPC. 

JOCURI PARALIMPICE "Chiar dacă suntem dezamăgiţi, respectăm decizia celor două comitete naţionale care consideră că pentru cele două părţi este mai bine să defileze separat", a comentat Andrew Parsons, preşedintele IPC. 

JOCURI PARALIMPICE "Comitetul Internaţional Olimpic a realizat mari progrese deschizând dialogul între cele două naţiuni înaintea Jocurilor Olimpice de luna trecută şi eu cred că participarea Coreei de Nord este un mare pas înainte pentru mişcarea paralimpică", a spus Parsons. Potrivit acestuia, Comitetul paralimpic nord-coreean "s-a angajat să lucreze împreună cu IPC pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor care suferă de un handicap în Coreea de Nord". 

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25