JOCURI OLIMPICE RIO, 2015, Rezumatul zilei. O medalie pentru România. Clasamentul pe națiuni

Bronz la canotaj 8+1. Palmaresul Romaniei pana acum: 1 aur, 1 argint, 2 bronz, ceea ce face ca țara noastră să se claseze pe locul 22,  la egalitate cu Brazilia si Polonia. Surpriză la tenis: Nadal, elimonat în semifinale, iar portoricana Monica Puig, medaliata surpriză cu aur la simplu.

CANOTAJ. Echipajul de 8+1 al Romaniei, format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea, a terminat pe locul 3 finala de astazi cu 6:04.10, dupa SUA si Marea Britanie

ATLETISM. Ancuta Bobocel a terminat pe locul 13, ratand calificarea in finala. Bobocel a fost cronometrata cu timpul de 9 min 46 sec 28/100. Primele 3 sportive din fiecare serie s-au calificat in finala, alaturi de urmatoarele cele mai rapide 6 sportive.

Atletele române Elena Andreea Panțuroiu și Cristina Bujin au ratat calificarea în finala probei de triplu salt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.

Elena Panțuroiu a avut cea mai bună săritură de 14,00 m, iar Cristina Bujin doar 13,38 m, insuficient pentru a prinde un loc între cele 12 finaliste ale probei.

Baremul de calificare în finală este de 14,30 cm sau cele mai bune 12 performanțe din calificări.

Elaine Thompson, din Jamaica este cea mai  rapidă femeie din lume. A câștigat cursa de 100m în 10.71 secunde.

BOX. Mihai Nistor, învins la puncte în optimile categoriei +91 kg

Boxerul român Mihai Nistor a fost învins pe nedrept de iordanianul Hussein Iashaish, sâmbătă, în optimile de finală ale categoriei +91 kg, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Iashaish a primit decizia split (2-1), din partea a doi arbitri-judecători (29-28 ambii), în timp ce un altul l-a văzut învingător pe Nistor (29-28).

[citeste si]

Nistor, campionul mondial AIBA Pro Boxing, a început mai ezitant și a încasat destul de multe lovituri, dar a revenit pe parcursul meciului și în repriza a doua l-a determinat pe arbitrul de ring să îl numere pe iordanian. Iashaish a fost numărat și în repriza a treia, dar aceste lucruri nu au avut impact și pe foile de arbitraj.

TENIS. Nadal, eliminat în semifinală

Argentinianul Juan Martin Del Potro l-a învins cu 5-7, 6-4, 7-6 (7/5) pe  Rafael Nadal, sâmbătă, și s-a calificat în finala probei de simplu, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Sud-americanul s-a impus după trei ore și 8 minute de joc în fața lui Nadal, care cucerise vineri titlul olimpic la dublu, alături de Marc Lopez, în fața românilor Florin Mergea și Horia Tecău, după alt meci maraton.

În finală, Del Potro îl va înfrunta pe britanicul Andy Murray, campionul olimpic en titre, care a dispus în cealaltă semifinală de japonezul Kei Nishikori, cu 6-1, 6-4.

Murray are șansa de a deveni primul jucător care câștigă două titluri olimpice la simplu.

Nadal, campion olimpic la simplu în 2008, la Beijing, va juca pentru bronz cu Nishikori.

Portoricana Monica Puig, medaliata surpriză cu aur la simplu

Jucătoarea portoricană de tenis Monica Puig, numărul 34 mondial, a produs o mare surpriză, sâmbătă, prin câștigarea medaliei de aur în proba feminină de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, după o victorie în trei seturi, cu 6-4, 4-6, 6-1 în fața germancei Angelique Kerber, numărul doi mondial.

Monica Puig a adus și prima medalie olimpică de aur pentru Porto Rico prin victoria obținută în două ore și 9 minute. Porto Rico nu avea până acum decât opt medalii, și niciuna de aur, șase dintre ele fiind cucerite la box.

Kerber, care a avut nevoie de intervenția medicului în primul set, din cauza unor dureri la spate, a cedat total în setul decisiv.

Puig are în palmares un singur titlu WTA, în 2014, la Strasbourg. Kerber (28 ani) și Puig (22 ani) s-au mai confruntat de două ori, ambele meciuri fiind câștigate de Kerber, în 2013, în optimi la Brisbane, cu 3-6, 6-4, 7-6 (7), și anul trecut la Toronto, în turul secund, cu 6-2, 6-3.

Monica Puig, care trăiește la Miami, le-a eliminat pe rând la Rio pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova (19 WTA), pe spaniola Garbine Muguruza (4 WTA), campioana de la Roland Garros, iar apoi pe Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon (2011, 2014), pentru ca în finală să treacă de Kerber, campioană anul acesta la Australian Open și finalistă la Wimbledon.

Puig îi succede în palmaresul olimpic americancei Serena Williams, care obținuse aurul la Londra.

Petra Kvitova (Cehia) a obținut medalia de bronz, după ce a dispus în finala mică de americanca Madison Keys cu 7-5, 2-6, 6-2

ATLETISM. Daria Klișina, singura atletă rusă acceptată la Rio, exclusă din competiție

Daria Klișina, a fost exclusă din competiție, a anunțat Federația Internațională de Atletism (IAAF), citată de AFP.

IAAF confirmă că i-a retras Dariei (Klișina) eligibilitatea excepțională, a afirmat un purtător de cuvânt al IAAF. Această retragere vine pe fondul unei noi informații pe care am primit-o și i-am comunicat-o Dariei săptămâna trecută, a mai adăugat sursa menționată.

Klișina a făcut imediat apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Rio.

Săritoarea în lungime ar fi fost citată în raportul McLaren, a indicat pentru AFP o sursă apropiată de acest caz.

Raportul McLaren, făcut public pe 18 iulie, a confirmat existența unui sistem de dopaj de stat în sportul din Rusia.

Klișina, 25 ani, era singura autorizată să participe la JO de la Rio dintre cei 68 de atleți calificați inițial pentru Jocuri, deoarece ea locuiește în Florida din 2013.

ÎNOT. Michael Phelps își incheie cariera câștigând a 23-a medalie de aur, la 4x100 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel