Jocuri de noroc: Un tânăr a primit înapoi o sumă uriașă

Descriere foto:

Un tânăr dependent de jocuri de noroc a obţinut în instanţă rambursarea sumei de 2,5 milioane de euro.

Tânărul este din Viena și a obţinut în instanţă rambursarea sumei de 2,5 milioane de euro pe care o pierduse la automate de joc, după ce a invocat la tribunal faptul că era dependent de jocuri de noroc, potrivit unei decizii judecătoreşti ce a fost anunţată luni, informează AFP.

Reclamantul şi-a cheltuit averea între anii 2002 şi 2012 jucând la acele automate de noroc cu acces liber, instalate în numeroase baruri din capitala Austriei. El a invocat în instanţă o expertiză potrivit căreia discernământul lui din epocă era alterat de dependenţa sa de jocurile de noroc, fapt care a făcut ca pariurile lui să fie considerate nule şi neavenite, potrivit Tribunalului din Wiener Neustadt, care a judecat acest caz.

Automatele, interzise

Operatorul automatelor de noroc vizate, Novomatic, unul dintre liderii mondiali din acest domeniu, al cărui sediu se află la periferia Vienei, a făcut recurs în urma deciziei de luni. În urma înmulţirii numărului de cazuri de jucători compulsivi, municipalitatea din Viena a interzis exploatarea automatelor de jocuri de noroc în afara cazinourilor la 1 ianuarie 2015. Înainte de această măsură, în capitala austriacă existau aproximativ 2.600 de astfel de automate de noroc.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23