Jocul copiilor cu focul a afectat două gospodării. Tragedia putea fi și mai mare. Pompierii au extras 40 de butelii

Foto: ISU Botoșani
Foto: ISU Botoșani

O tragedie s-ar fi putut întâmpla dacă pompierii nu interveneau prompt la un incendiu pornit dintr-o joacă a copiilor.

Joaca unor copii cu focul s-a transformat într-un incendiu care a afectat două gospodării, a anunțat în această după-amiază ISU Botoșani. Doar intervenția promptă a pompierilor militari și a voluntarilor a făcut ca evenimentul să nu se transforme într-o tragedie. Și asta pentru că, în apropierea focarului, era un rastel cu 40 de butelii. 

S-a întâmplat în această după-amiază când șase copii din satul Hulub, comuna Dângeni, au profitat de neatenția bunicului a trei dintre ei, în grija căruia au fost lăsați de părinți și s-au jucat cu chibriturile într-o magazie de lemne.

Focul s-a extins rapid

Scăpat de sub control, focul s-a extins și la o anexă din gospodăria vecinului. Îngrijorați că flăcările puteau ajunge la un rastel cu 40 de butelii, dar și la casele celor două familii, au solicitat sprijinul salvatorilor.

Două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trusești, cu două autospeciale cu apă și spumă, dar și pompierii voluntari din comuna Dângeni au intervenit în cel mai scurt timp, au înlăturat pericolul de explozie și au stins incendiul. 

”Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, recomandăm părinților să nu lase la îndemâna copiilor mijloace de aprindere (chibrituri, brichete, etc.) și să îi supravegheze permanent pe cei mici”, precizează ISU Botoșani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel