Job-uri plătite mai bine în străinătate decât în România

rata-somajului-scade-la-67
rata-somajului-scade-la-67

Dacă în România sunt meserii plătite modest, cum ar fi cea de tâmplar sau de șofer, în alte state europene sunt plătite de câteva ori mai bine decât la noi, scrie Salarii în construcţii. Salariu net mediu lunar în construcţii e deaproximativ 294 de euro, potrivit informaţiilor furnizate de Institutul Naţional de Statistică. Afară, un român câştigă, în medie, 2.200 de euro pe lună, potrivit anunţurilor de pe site-urile de recrutare.

 Tâmplar în Norvegia. Salariu net mediu lunar oferit de angajatori candidaţilor români: 4.750 de euro.

Izolator termic/tichinigiu în Spania. Dacă ai cel puţin cinci ani experienţă în domeniu, atunci te califici pentru un job de izolator termic în Spania. Angajatorul oferă pentru acest job un salariu de 1.200-1.400 euro pe lună.

Zidar în Spania, salariu lunar este de 1.200-1.400 euro. Angajatorii spanioli recrutează români cu minimum cinci ani experienţă în domeniu.

Salarii în transporturi. În România salariul net lunar în transporturi terestre e, în medie, de aproximativ 325 de euro, potrivit INS. În străinătate, un român câştigă în medie 1.850 de euro în aceeaşi nişă, potrivit ofertelor de angajare publicate de site-urile de recrutare.

Şoferi profesionişti în Danemarca su un salariu lunar de 1.400-1.600 euro pe lună. Dacă ai carnet de conducere categoria C+E, certificat ADR şi experienţă în conducerea camioanelor de mare tonaj în Europa, şi mai vorbeşti la nivel mediu limba engleză, germană sau franceză, atunci te califici pentru acest job.

Un șofer de tir în Italia are un salariu de 1.500-2.400 de euro pe lună. Dacă ai permis auto categoria C şi E, experienţă în domeniu şi vorbeşti la nivel de începător limba engleză, atunci eşti eligibil pentru acest job.

Salarii în industria alimentară.În România, salariul net mediu lunar în industrie e de circa 230 de euro, potrivit INS. În contrast, afară un român câştigă în medie 1.350 euro.

Un măcelar în Scoţia, primește pe lună 1.400-1.600 lire. Candidatul ideal are minimum doi ani experienţă în domeniu şi certificat de tranşator / dezosator.

O  bucătăreasă în Insulele Canare câștigă 900-1.200 euro.Un restaurant din Insulele Canare angajează o bucătăreasă cu experienţă în realizarea preparatelor culinare româneşti. Te califici pentru acest job dacă ai calificare şi experienţă în bucătăria românească tradiţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel