Joachim Gauck, președintele Germaniei vine la Sibiu. Ce face Iohannis

Președintele Republicii Federale Germania, pastorul Joachim Gauck, va vizita Sibiul, marți, 21 iunie. Aceaste este a treia vizită a unui șef de stat german în funcție  la Sibiu. În 1995,  Roman Herzog, s-a aflat la Sibiu, după care în 2007, a vizitat Sibiul și a băut inclusiv o bere cu calfele călătoare, președintele Germaniei din acea vreme, Horst Köhler.

Președintele Germaniei , pastorul Joachim Gauck,  va fi însoțit de președintele României, Klaus Iohannis, iar pe agenda oficialilor sunt programate întâlniri cu reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu și ai Forumului Democrat al Germanilor din România. Totodată, Joachim Gauck va vizita și Colegiul Național "Samuel von Brukenthal", precum și biserica fortificată din Cisnădie, informează turnulsfatului.ro.

"La Forum vom avea o întrevedere de aproximativ o oră. Este o onoare pentru noi, vă dați seama, niciodată nu am avut doi președinți în funcție care să ne viziteze în același timp. Va dori să viziteze și o cetate bisericească, iar cea mai apropiată este cea de la Cisnădie. După amiaza, va pleca. Președintele României îl va însoți la Sibiu", a declarat Paul Porr, președintele FDGR, pentru Turnul Sfatului.

[citeste si]

Vizita în România a președintelui RFG face parte dintr-un turneu în care mai sunt incluse Bulgaria și Slovenia. Joachim Gauck este președinte al RFG din martie 2012. Mandatul său se va încheia anul viitor, dar Gauck a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat. Klaus Iohannis și Joachim Gauck s-au mai întâlnit în cursul acestui an, la finele lunii februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel